Tänään tv:ssä: Legendaarisen suomalaisohjaajan huippuhetkiä – ”Yltää lähes kauhuelokuvamaisiin tunnelmiin”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1946 valmistunut kotimainen elokuva Levoton veri.

6.6.2017 05:05

Teuvo Tulion elokuvien sarja jatkuu. Viime tiistaina esitetyn Sensuelan jälkeen on tarjolla Levoton veri. Se on on ekspressionistisiin sävyihin yltävä kolmiodraama, jota on sanottu yhdeksi Tulion hienoimmiksi saavutuksiksi.

Regina Linnanheimo ja Toini Vartiainen ovat sisarukset Sylvi ja Outi, jotka rakastavat samaa miestä, lastenlääkäri Valteria (Eino Katajavuori). Aikuisempi ja kokeneempi Sylvi saa lopulta Valterin ja lapsellinen Outi pakenee kasvamaan ulkomaille.

Parille syntyy lapsi, jonka traaginen kuolema auto-onnettomuudessa viisi vuotta myöhemmin ajaa Sylvin ja Valterin avioliiton säröille. Valter syyttää tapahtumasta Sylviä, joka epätoivoissaan ottaa myrkkyä ja sokeutuu. Kun Outi palaa takaisin vuosien kuluttua, kielletyt tunteet tämän ja Valterin välillä heräävät jälleen eloon. Mutta vaikka Sylvi on sokea, hän aistii mitä ympärillään tapahtuu.

Tulio yltää loppupuolella lähes kauhuelokuvamaisiin tunnelmiin kuvatessaan Sylvin eskaloituvaa ja hyytävästi purkautuvaa vihaa ja hulluutta. Bettedavismaiseen suoritukseen yltävä Linnanheimo palkittiin ansaitusti Jussilla sekä Levottoman veren että samana vuonna ilmestyneen Tulion ohjaustyön Rakkauden ristin pääosasta.

Levoton veri esitetään Yle Teema & Fem -kanavalla 06.06.2017 klo 22.00.

Lisää luettavaa