Tänään tv:ssä: Lukemattomia kertoja esitetty komedia on edelleen yllättävän hauska – ”Naurattaa vedet silmissä!”

Episodin tähdet ★★★★

15.5.2024 05:00

Vuonna 1991 valmistunut Mies ja alaston ase 2 1/2 on toinen osa suositusta elokuvasarjasta. Mukana ovat kaikki ensimmäisen elokuvan keskeiset tähdet.

Nyt Frank Drebiniä (Leslie Nielsen) työllistävät suuret energiapäätökset.

Ensimmäisen osan tapaan Mies ja alaston ase 2 1/2 toimii vielä tänäkin päivänä. Vaikka elokuva on monella tapaa vanhentunut, ja se on esitetty televisiossa lukuisia kertoja, se on silti edelleen yllättävän hauska!

Frank Drebinin toilailut tarjoilevat alusta loppuun sellaista tykitystä, että naurattaa vedet silmissä.

Leslie Nielsenin lisäksi elokuvassa näyttelevät edellisen osan tapaan Priscilla Presley, George Kennedy ja vastikään menehtynyt O.J. Simpson.

Seuraavassa Internet Movie Databasen triviaa elokuvasta:

  • Priscilla Presley ja George Kennedy näyttelivät molemmat Dallas-sarjassa, joskaan eivät samaan aikaan. Presley esitti Jenna Wadea vuosina 1983–1988, kun taas Kennedy näytteli Carter McKayta vuosina 1988–1991. Presley jätti sarjan, jotta voisi näytellä ensimmäisessä Mies ja alaston ase -elokuvassa (1988).
  • Luuserin baarissa on esillä muun muassa seuraavia kuvia: Hindenburg, R.M.S. Lusitania -aluksen uppoaminen, San Franciscon maanjäristys 1906, Ford Edsel, DeLorean DMC-12, Hubble-avaruusteleskooppi (jota pidettiin tuolloin epäonnistuneena), Adolf Hitleriä tukenut brittipoliitikko Neville Chamberlain ja Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vuonna 1988 tappion kärsinyt Michael Dukakis.
  • Huumorimusiikistaan tunnettu ”Weird Al” Yankovic esiintyy trilogian kaikissa kolmessa elokuvassa, mutta tämä on ainoa, jossa hän ei esiinny omana itsenään. Weird Al” Yankovicilla on pieni rooli roistona, joka uhkaa poliiseja aseella. Kohtauksessa hän sanoo: ”Okei, siat, lausukaa rukouksenne!”, minkä jälkeen tapahtumasta tietämätön Frank paiskaa oven auki ja tyrmää Yankovicin hahmon lattialle. Yankovic kertoi, että kohtauksen tekeminen vei yli kaksikymmentä otosta ja että noin kuudentoista otoksen jälkeen hänen jalkansa oli muuttunut violetiksi. Stunttikoordinaattori kysyi Yankovicilta siinä vaiheessa, haluaisiko hän käyttää pehmusteita. Yankovic muisteli myös, että O.J. Simpson sääli häntä.
  • Alkutekstit päättyvät siihen, kun legendaarinen näyttelijätär Zsa Zsa Gabor läimäyttää poliisiauton hälytysvaloa. Se viittaa vuoden 1989 tapaukseen, jossa Gabor pidätettiin poliisin lyömisestä ja ajamisesta vanhentuneella ajokortilla.

Mies ja alaston ase 2 1/2 esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ke 15.05.2024 klo 21.00, Nelonen
  • Pe 17.05.2024 klo 23.40, Nelonen
  • La 18.05.2024 klo 21.00, Jim

Elokuva löytyy myös Ruutu Plussasta ja SkyShowtimesta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa