Tänään tv:ssä: Marvel-tähti teki huippuohjaajan kanssa toimintajännärin – Paperilla kaikki näytti hyvältä, mutta lopputulos oli jättikatastrofi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2015 valmistunut Blackhat.

29.8.2019 05:00

Chris Hemsworthin matalalta muriseva superhakkeri noukitaan vankilasta auttamaan Yhdysvaltain ja Kiinan hallituksia metsästämään ydinlaitoksia ja pörssikauppaa sekoittavaa kyberterroristia. Yli kaksituntiseksi valkokankaalla venyvä jahti vie Hong Kongin kautta Indonesiaan ja Malesiaan.

Iso osa toiminnasta tapahtuu tietoverkossa. Ohjaaja Michael Mann (Miami Vice, Heat) elävöittää toimintaaa viemällä kameran välillä laitteiden sisään, virtapiirien tasolle vipeltämään. Kontrastina nähdään myös perinteisiä ammuskelukohtauksia.

Blackhat on ammattitaidolla tehty jännäri, mutta huippuohjaaja Michael Mannista ja Thor-tähti Chris Hemsworthista huolimatta se sai sekä kriitikoilta että yleisöltä laimean vastaanoton ja floppasi lippukassoilla pahasti. Elokvua vedettiin Yhdysvalloissa pois teattereista vain kahden viikon jälkeen. Tuotantoyhtiö Legendary Pictures kirjasi elokuvasta 90 miljoonan dollarin tappiot.

Katastrofaalisesta vastaanotosta huolimatta kyseessä on kiinnostava tapaus, ja Mannin elokuvat ovat heikoimmillaankin vähintään katsomisen arvoisia.

Blackhat esitetään FRII-kanavalla torstaina 29.08.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa