Tänään tv:ssä: Merestä nostettu autonromu tuo pinnalle myös vanhan katoamistapauksen

Rikos, joka ei vanhene koskaan.

2.9.2021 16:33

Äidin kuolema ajaa Tukholmassa poliisina työskennelleen Johanna Strandin (Disa Östrand) takaisin kotikonnuilleen. Piskuisessa Onnenlahdessa punaista tupaa asunut äiti oli Johannalle tärkeä, mutta hautajaisten keskellä nuori nainen saa muutakin ajateltavaa. Satamasta löytyy sattumalta auto, joka liittyy vanhaan katoamistapaukseen. Auton takaluukusta paljastuu ikävä yllätys, mikä tekee tapauksesta murhatutkinnan.

Rikoskirjailija Camilla Läckbergin teokset ovat monesti osoittautuneet menestyksiksi. Läckbergin luoma Onnenlahti (Lyckoviken) on kuitenkin usealla tavalla poikkeuksellinen lisä tv-ohjelmistoon, sillä Yle on sijoittanut sen tavallisesti keveämmille sarjoille osoitettuun alkuillan esitysaikaan. Lisäksi ruotsalaissarjoja esitetään nykyään usein Yle Teema & Femillä, eikä Yle tv1:llä. Tosin Onnenlahti ei ole siinä mielessä raju tai raaka kuin esim. pohjoismainen serkkunsa Silta. Ja toisaalta on virkistävää, että englannin sijasta sarjassa puhutaan vaihteeksi muuta kieltä.

Vanhan rikosmysteerin tutkintaa käydään läpi kahdeksan jakson verran, joiden perään seuraa sarjan toinen tuotantokausi. Johanna Strandin elämä ei ole silti pelkkää poliisityötä, sillä sarjan sivujuonissa mm. kirskutellaan hampaita perintökiistoissa ja annetaan vanhan suolan janottaa. Myös Johannan veljentyttären pyrkimykset rikkoa rajojaan tuovat oman lisänsä Onnenlahden valkopilvisen taivaan alle.

 

Onnenlahti Yle tv1:llä arkisin alkaen to 2.9.2021 klo 17.10 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa