Tänään tv:ssä: Mestariohjaajan elokuva alkaa rauhallisesti, mutta sitten menee iso vaihde päälle –”Verisiä väkivallan purkauksia”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2015 valmistunut The Hateful Eight.

28.6.2019 05:00

Quentin Tarantinon elokuva sijoittuu talvisiin maisemiin muutama vuosi Yhdysvaltain sisällissodan jälkeen. Samuel L. Jacksonin esittämä palkkionmetsästäjä majuri Warren pyytää kyydin postivaunuilla matkaavalta John Ruthilta (Kurt Russell), joka on niin ikään palkkionmetsästäjä ja kuljettaa mukanaan hirtettäväksi tuomittuja naisvankia nimeltä Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Välietappina toimiva majatalo tuo tarinaan mukaan loput kahdeksasta päähenkilöstä.

The Hateful Eightin alkupuoli on yllättävän rauhallinen, mutta ohjaajalle ominainen kekseliäs dialogi pitää mielenkiinnon yllä. Puolivälin jälkeen Tarantino pistää isomman vaihteen päälle, kun tarinan rakennetta aletaan rikkoa, ja mukaan tulee verisiä väkivallan purkauksia.

Loppupuoli sijoittuu lähes kokonaan yhteen tilaan, ja se tekee elokuvasta näytelmällisen. Minnien majatalo on kuin näyttämö, ja tarinasta tulee ikään kuin perinteinen murhamysteeri Agatha Christien tyyliin.

Tarantinon luottomies Samuel L. Jackson saa kahdeksikosta eniten tilaa. Tarantinolla on ollut tapana nostaa unohdettuja tähtiä uudelleen valokeilaan, ja tällä kertaa kunnian saa Jennifer Jason Leigh, joka kiittää tekemällä raivoisan roolisuorituksen.

Tarantino on yleensä kierrättänyt elokuvissaan musiikkia sieltä täältä, mutta The Hateful Eightissä on legendaarisen Ennio Morriconen tekemä Oscar-palkittu score, joka tuo mieleen kauhuelokuvamaisia tunnelmia.

The Hateful Eight esitetään Nelosella perjantaina 28.06.2019 klo 21.00. Kuuntele alta ote elokuvan musiikista.

Lisää luettavaa