Tänään tv:ssä: ”Miten tällainen on ikinä mennyt Hollywoodissa läpi?” – Johnny Deppin sekopäinen roolisuoritus menee roisisti yli

Vuoden 2014 elokuva sai harvinaisen heikon vastaanoton.

Eksentristen roolien erikoismies Johnny Depp esittää pääosaa vuoden 2014 elokuvassa Mortdecai.

Elokuvan päähenkiklö on rahapulassa oleva taidekauppias, joka päätyy avustamaan brittien tiedustelupalvelua anastetun maalausaarteen tapauksessa.

Deppin rinnalla nähdään Paul Bettany, joka perii Vaaleanpunaisista panttereista tutun Caton roolin Mortdecain taistelutaitoisena miespalvelijana. Maalausjahti kuljettaa kaksikkoa ympäri maailmaa kartanosta ja kiipelistä toiseen.

Johnny Deppin koukeroviiksinen keikari on kuin Jack Sparrow’n sielun ja nielun saanut tarkastaja Clouseau, jolle Hunter S. Thompson on syöttänyt yliannoksen taikasieniä. Näyttelijä vetää mittatilausroolinsa roisisti yli.

Mortdecai sai poikkeuksellisen huonot arviot, ja se pääsi monien kriitikoiden vuoden 2015 huonoimpien elokuvien listalla. Siitä tuli lippukassoillakin jättifloppi.

60 miljoonaa dollaria maksanut elokuva tuotti teatterikierroksellaan Yhdysvalloissa vain 7,7 miljoonaa. Muualla maailmasta tuli vajaa 40 miljoonaa dollaria lisätuottoa, mutta se ei riittänyt pelastamaan elokuvaa kuiville.

”Lopputekstejä lukiessa huomaa ihmettelevänsä kuinka tällainen elokuva on päässyt yleensä niin tiukan Hollywood-seulan läpi, mutta ehkä Deppin viides floppi opettaa tuottajillekin jo jotain”, kirjoitettiin Episodin yhden tähden ensi-ilta-arviossa.

Mortdecai esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • La 17.04.2021 klo 19.00, Hero
  • Su 18.04.2021 klo 17.00, Hero
  • Su 09.05.2021 klo 02.35, Nelonen

Katso traileri alta.

YouTube video

Tulevat lähetykset