”Myötähäpeän Suomen ennätys” – Kriitikot lyttäsivät Samuli Edelmannin rokkielokuvan

IMDb-arvosana 5,3.

”Se oli joulu -82, kun sain ensimmäisen kitarani”, aloittaa Samuli Edelmannin esittämä Tiger luovan kirjoittamisen kurssilla.

Samaa kitaraa hän kantaa edelleen mukanaan.

Tiger (”lausutaan niin kuin kirjoitetaan”) on lähes nelikymppinen nuorimies, joka asuu vanhempiensa kotona, soittaa rokkia kotikutoisella kitarallaan ja haaveilee tähteydestä.

Hän hakee kansanopiston kirjoituskurssilta vauhtia laulujensa sanoituksiin ja tulee aineissaan kertoneeksi lapsuudestaan ja taustoistaan.

Opettaja kannustaa Tigeriä kirjoittamiseen, ja myös muut kurssilaiset kiinnostuvat hänen tarinastaan.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Koirasen esikoispitkä sai neljä Jussi-ehdokkuutta (käsikirjoitus, Samuli Edelmannin miespääosa Kari-Pekka Toivosen miessivuosa ja Marjukka Halttusen naissivuosa), mutta kriitikot eivät sille lämmenneet.

Episodissa Rock’n’ Roll Never Dies sai vain yhden tähden. Sitä moitittiin, löysäksi, jankkaavaksi ja reilusti ylipitkäksi.

Aamulehden mukaan elokuva teki Suomen ennätyksen myötähäpeässä.

Elokuva sai kuitenkin myös positiivisia arvioita. ”Tehkää enemmän tällaisia elokuvia!”, kirjoitti City-lehden Harri Närhi.

Rock’n’ Roll Never Dies esitetään YLE TV2-kanavalla torstaina 27.01.2022 klo 22.55. Elokuva esitetään vain suorana, joten sitä ei voi katsoa Areenasta jälkikäteen.

Lähde: Elonet