Tänään tv:ssä: Oletko hirviöseikkailujen ystävä? Sitten torstai-ilta sujuu mukavissa merkeissä

Tästä ei seikkailuviihde parane!

15.9.2022 05:00

Jo klassikoksi muodostunut dinoseikkailu Jurassic Park valmistui vuonna 1993. Michael Crichtonin romaaniin perustuva elokuva sijoittuu syrjäiselle saarelle.

Dinosaurusteemapuiston perustanut miljonääri (Richard Attenborough) kutsuu ryhmän tiedemiehiä (Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum) tutustumaan luomukseensa. Testikierros muuttuu hurjaksi seikkailuksi turvalaitteiden pettäessä.

Steven Spielbergin ohjaustyöstä tuli valtava menestys: se oli omana aikanaan kaikkien aikojen tuottoisin elokuva. Vielä nykyäänkin sillä on asema yhtenä kaikkien aikojen parhaista toiminta- ja seikkailuelokuvista.

Vuonna 1997 valmistuneessa toimintaseikkailussa tutkimusryhmä saa tehtäväkseen kartoittaa salaista saarta, joka kuhisee hirmuliskoja. Otukset kiinnostavat myös ahnetta liikemiestä. Ohjauksesta vastaa ykkösosan tapaan Steven Spielberg, joka on myöhemmin toiminut elokuvasarjassa tuottajana.

Kakkososassa uusina näyttelijöinä tulevat mukaan Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Peter Stormare ja Vince Vaughn.

Kadonnut maailma oli odotettu jatko-osa, ja se rikkoikin monia lippukassaennätyksiä. Se teki oman aikansa kovimman avausviikonlopputuloksen (72 miljoonaa dollaria), ja siitä tuli nopein elokuva, joka rikkoi sadan miljoonan dollarin haamurajan: siihen meni vain kuusi päivää.

Ykkösosa nähtiin jo televisiossa viime päivinä pariin kertaa, mutta nyt kaksi ensimmäistä osaa esitetään Kutosella peräkkäin torstaina klo 21 alkaen. Katso alta klippi ykkösosasta.

Lisää luettavaa