Tänään tv:ssä: Olisiko tässä maailman paras jatko-osa? – Vuoden 1991 toimintaklassikko kestää lukuisia katselukertoja

IMDb:n Top 250 -listalla sijalla 29.

23.1.2023 05:00

Tänään nähdään televisiossa Terminator 2: Tuomion päivä vuodelta 1991.

James Cameronin jatko-osa Terminator-hitilleen ylitti aikoinaan kaikki odotukset ja sinetöi Arnold Schwarzeneggerin aseman yhtenä kaikkien aikojen toimintatähdistä.

Tieteiselokuvaa ja toimintaa yhdistelevän elokuvasarjan toisessa osassa kaksi terminaattoria saapuu vuodesta 2029 hakemaan 11-vuotiasta John Connoria (Edward Furlong) josta olisi tarkoitus tehdä tulevaisuudessa ihmisten vastarintaliikkeen johtaja.
.
Terminator 2 on sujuva ja virtaviivainen toimintaelokuva, josta on tehnyt klassikon se, että sillä on katsojalleen muutakin annettavaa kuin pelkkää paukuttelua ja hieno kavalkadi erikoistehosteita. Sen välittämä rauhan sanoma on arvokas ja elokuvan loppumetreillä hyvin koskettavakin.

Pohdinnat hyvästä vanhemmuudesta ja Terminatorin roolista John Connorille soveltuvana isähahmona, ovat totuttua mieleenpainuvampaa sisältöä toimintaelokuvalle. Terminator 2 on täyteläistä, upeaa elokuvaa, joka ykkösosan tavoin kurkottaa ja yltää täydellisyyteen.

Klassikon aseman saavuttanut Terminator 2 on nähty televisiossa jo lukuisia kertoja, mutta kyllä se uusintakatseluita kestääkin, onhan se monien mielestä kaikkien aikojen paras toimintaelokuva. Ja ehkä myös kaikkien aikojen paras kakkososa missä tahansa genressä? Nyt voit tarkistaa oman mielipiteesi.

Terminator 2 esitetään Subilla maanantaina 23.01.2023 klo 21.00. Elokuva kuuluu tällä hetkellä myös Prime Videon ja Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan. Katso alta kooste elokuvan tekemisestä.

Lisää luettavaa