Tänään tv:ssä: Onhan tämä koukuttava leffa, mutta miksi sillä on Suomessa käsittämättömän korkea ikäraja? K16 on liioittelua!

IMDb-arvosana 6,9.

Vuonna 2013 valmistuneessa elokuvassa All is Lost Robert Redfordin esittämä mies purjehtii yksin keskellä autiota Intian valtamerta.

Sitten hänen alukseensa törmää ajelehtiva kontti. Hiljalleen aluksen vauriot ja luonnonolot saattavat neuvokkaan miehen yhä tukalampaan tilaan, kun pelastusta ei ala näkyä eikä kuulua.

Lähes sanaton All is Lost rakentuu puhtaasti Redfordin roolisuorituksen varaan. Sitä tukee J.C. Chandorin ohjaus, joka välillä menee yhä uusia ongelmia määrätietoisesti ratkaisevan miehen iholle, välillä ottaa etäisyyttä esitelläkseen yksinäistä sankaria vastaan nousevien ongelmien kasaantumista.

Lopulta toimeliaisuudesta tulee vain pyristelyä, ja neuvokkaankin miehen on hyväksyttävä oma pienuutensa ja avuttomuutensa valtavassa maailmassa.

Elokuvan ikäraja hämmentää. All is Lost on koukuttavalla tavalla jännittävä elokuva, mutta suomalainen ikäraja 16 on melkoista liioittelua. Ihmettelimme sitä jo dvd- ja blu-ray-julkaisun yhteydessä.

Suomessa vaille teatterilevitystä jäänyt All is Lost esitetään TV5-kanavalla lauantaina 08.05.2021 klo 21.00. Katso traileri alta.