Tänään tv:ssä: Päätähtikin myöntää – Klassikkoelokuvan uusintafilmatisointi meni pieleen

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2001 valmistunut Apinoiden planeetta.

Omaperäisistä elokuvista tunnettu Tim Burton valjastettiin vuoden 2001 suurtuotannon ohjaimiin.

Vuoden 1968 klassikkoelokuvan uusintafilmatisoinnissa eletään vuotta 2029. Mark Wahlbergin tulkitsema avaruuslentäjä oleilee maata kiertävällä radalla kelluvalla valtavalla avaruusasemalla kouluttaen simpanssia pärjäilemään pienen yhden hengen sukkulan ohjaimissa. Lähistölle ilmaantuva värikäs ja pyörteilevä sähkömagneettinen myrsky saa aikaan katkoksia avaruusaseman energianjakelussa ja siitä kiinnostutaan siellä heti kovasti.

Simpanssi saa heti tilaisuuden hankkia näyttöjä mahdollista myöhempää ylennystä varten, kun se lähetetään tutkimaan myrskyä sukkulallaan. Yhteys sukkulaan kuitenkin katkeaa melkein saman tien, ja päähenkilömme lähtee vastoin esimiestensä määräystä toisella sukkulalla perään. Myrsky on kuitenkin aikaansaanut jonkinlaisen vääristymän aika-avaruusjatkumossa ja heittää sankarimme kauas tulevaisuuteen suoraan suurten ihmisapinoiden hallitsemalle planeetalle, jossa ihmisten osana on orjuus.

Päähenkilön tehtäväksi jää tietenkin opettaa apinoiden orjina oleville ihmisille millaista olisi olla vapaa ja että apinoiden ylivaltaan ei kannata vain kiltisti alistua.

Apinoiden planeetta menestyi lippukassoilla kohtalaisen hyvin, mutta arvostelut olivat huonoja. Myös päätähti Wahlberg oli sitä mieltä, että elokuva ei ollut kummoinen. Hän on kertonut MTV:n haastattelussa, että Fox-studio hätäili elokuvan kanssa eikä antanut Burtonille työrauhaa.

Apinoiden planeetta esitetään Subilla keskiviikkona 13.11.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.