Tänään tv:ssä: Pätevää supersankaritoimintaa kymmenen vuoden takaa – Jo alkutekstit lupaavat paljon

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2009 valmistunut X-Men Origins: Wolverine.

X-Men Origins: Wolverine aloitti oman elokuvasarjan Hugh Jackmanin esittämälle supersankarille.

Gavin Hoodin (Tsotsi, Rendition) ohjaama elokuva lähtee käyntiin 1800-luvun puolestavälistä, jolloin tuleva Wolverine – tuolloin vielä James Howlett -niminen pikkupoika – joutuu keskelle perhetragediaa. Tapahtuma laukaisee Jamesissa salaperäinen mutaation, ja hän pakenee kotoaan velipuolensa Victorin kanssa.

Sitten seuraa tyylikäs alkutekstijakso, jossa käydään läpi miltei kaikki sotaelokuvien lajityypit. Veljekset ryhtyvät palkkasotureiksi, jotka taistelevat Yhdysvaltain sisällissodassa ja Vietnamissa ja vaikka missä siinä välillä.

Yliluonnollisten voimiensa ansiosta he vanhenevat hitaasti eivätkä luodit heitä tapa. Liev Schreiber on hurja psykopaattisena Sapelihampaana.

Kun homma menee hieman liian arveluttavaksi, niin James ottaa loparit sotilaan hommista ja muuttaa Kanadaan. Siellä hän käyttää nimeä Logan, työskentelee metsurina ja alkaa seurustella Kayla Silverfoxin (Lynn Collins) kanssa.

Lumberjackmanin ura ei kuitenkaan kestä kauaa, sillä menneisyys ei jätä miestä rauhaan. Loganista rakennetaan tuhoutumattomalla adamantium-metallilla vahvistettu kostaja.

X-Men Origins: Wolverine esitetään MTV3-kanavalla perjantaina 8.11.2019 klo 22.35. Katso alta maistiaisiksi komea alkutekstijakso.