Tänään tv:ssä: Seksintäyteinen kotimainen avioliittokomedia esitetään K18-ikärajalla varustettuna leikkaamattomana versiona

IMDb-arvosana 4,3.

Jörn Donnerin käsikirjoittama ja ohjaama Krapula (Baksmälla, 1973) on ruotsinkielinen uusintaversio hänen vuotta aiemmasta elokuvastaan Hellyys.

Donner esittää avioliittokomediassa myös pääosaa. Hänen roolihahmonsa on autokauppias nimeltä Lasse, joka herää krapulassa tuoreen aviovaimonsa (Diana Kjær) vierestä.

Hääjuhla oli muuttunut kolmiodraamaksi, kun Lena näki Lassen toisen naisen seurassa. Lassen on selvitettävä välinsä molempien naisten kanssa.

Elokuva jäi aikoinaan vähälle huomiolle ja keräsi heikot katsojaluvut, mutta sen seksikohtaukset herättivät keskustelua ja niitä puitiin myös Valtion elokuvatarkastamossa.

Krapulan esitys on elokuvan leikkaamattoman version tv-ensi-ilta. Yle Teema esittää sen varustettuna K18-ikärajalla, eikä sitä nähdä muiden Donnerin elokuvien tapaan Areenassa.

Samasta elokuvasta on tehty kolmaskin versio, jonka tuotti englantilainen tuotantoyhtiö 1980-luvun alussa. Niin sanottu pornoversio tunnetaan nimellä Sexier Than Sex (rinnakkaisnimi Lovelier Than Love), ja siinä Donnerille on annettu taiteilijanimi Björn Thunder ja roolinimi Larry.

Krapula esitetään Yle Teemalla tiistaina 4.5.2021.

Lähde: Elonet