Tänään tv:ssä: Tähän elokuvaan Russell Crowea ja Leonardo DiCapriota ei haluttu – naispääosan esittäjä sai kuitenkin tahtonsa läpi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1995 valmistunut Nopeat ja kuolleet.

1.11.2016 06:00

Evil Dead -kauhuelokuvilla uransa aloittanut ja sittemmin Spider-Man-tuotannoilla jättimenestystä saavuttanut Sam Raimi kokeili välissä lajityyppiä, josta häntä ei niinkään tunneta, nimittäin lännenelokuvaa.

Nopeat ja kuolleet on vuonna 1995 valmistunut western, jossa on mielenkiintoinen näyttelijäkaarti. Sharon Stone ja Gene Hackman olivat 1990-luvulla tunnettuja tähtiä, mutta sivuosien Leonardo DiCaprio ja Russell Crowe olivat tuolloin melko tuntemattomia nimiä, eikä Sony-studio halunnut heitä elokuvaan. Molemmat olivat kuitenkin tuottajanakin toimineen Sharon Stonen toivelistalla, ja hän suorastaan vaati, että nämä kaksi lahjakasta näyttelijää olisivat mukana elokuvassa. Stone suostui lopulta maksamaan DiCaprion palkkion omasta pussistaan jotta saisi tahtonsa läpi.

Stonen esittämä Ellen ratsastaa syrjäiseen pikkukaupunkiin, jossa hänet haastetaan ampumiskilpailuun. Kilpailun järjestäjä on kaupunkilaisten vihaama Herod (Hackman), jolle Ellen kantaa kaunaa. Herod pakottaa Crowen esittämän uskoon tulleen Cortin ottamaan osaa. Pian Ellen ja Cort tuntevat vetoa toisiinsa. Myös Herodin poika Kid (DiCaprio) ottaa mittaa isästään.

Nopeat ja kuolleet esitetään TV5-kanavalla tiistaina 01.11.2016 klo 23.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa