Tänään tv:ssä: Tämä Mel Gibsonin elokuva hyllytettiin ennen ensi-iltaa – tähteä syytettiin väkivaltaisesta käytöksestä

Tänään nähdään vuonna 2011 valmistunut perhedraama Majava.

14.12.2017 06:27

Näyttelijän paremmin tunnetun Jodie Fosterin ohjaustyö kertoo lelufirman pomosta nimeltä Walter Black (Mel Gibson), joka kärsii vaikeasta masennuksesta. Foster näyttelee Walterin pitkämielistä Meredith-vaimoa, jonka voimat ovat alkaneet ehtyä.

Meredith päättää, että varjoksi kauhtuneen miehen on aika siirtyä elämässä eteenpäin. Walter kirjautuu hotelliin ja tarttuu henkensä hädässä pulloon. Miehen loppu on jo lähellä, kunnes hän saa helpotusta pahaan oloonsa yllättävältä taholta. Walter avaa psyykensä piilotettua puolta suorasukaisen majavakäsinuken kautta.

Pian Walter kommunikoi muiden kanssa vain majavan suulla. Hän palaa perheensä luo, mutta kotiväellä on sulateltavaa pehmoeläimen kautta juttelevassa isässä.

Sekä teini-ikäinen Porter (Anton Yelchin) että pojista pienempi oireilevat isän oudon käytöksen vuoksi. Porterin hahmon varaan rakennetaan liikuttavaa sivujuonta, jossa tärkeää osaa näyttelee koulun ihannetyttö (valovoimainen Jennifer Lawrence).

Majava ei menestynyt lippuluukuilla. Elokuvan markkinoinnissa tuli suuri vaikeuksia, kun ennen sen julkaisua Gibsonin silloinen tyttöystävä Oksana Grigorieva syytti häntä väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Syntyi kohu, jonka takia elokuva hyllytettiin ensin kokonaan ennen kuin se sai ensi-illan keväällä 2011.

Majava esitetään Hero-kanavalla torstaina 14.12.2017 klo 21.00. Katso alta Gibsonin tappelukohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa