Tänään tv:ssä: Tapahtui ennen Batmania – Ben Affleck ei halunnut tämän elokuvan jälkeen enää esittää supersankaria

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2003 valmistunut Daredevil, jonka nimiosaa esittää Ben Affleck.

29.1.2018 06:27

Mark Steven Johnsonin ohjaama ja kirjoittama elokuva keskittyy kuvaamaan irtonaisia, sarjakuvamaisia otteita Matt Murdockin elämästä. Matt menetti näkönsä onnettomuudessa, mutta sai korvauksena yliluonnollisen hyvän kuulo-, haju- ja tuntoaistin. Hänestä kasvoi kovalla harjoittelulla ja yliluonnollisten aistiensa voimalla erinomaisesti toimeentuleva vahva mies. Mattista tuli juristi, jonka mielipuuhaa oli köyhien puolustaminen oikeudessa.

Matt otti oikeuden jakamisen niin tosissaan, että tapauksissa, joissa syyllistä ei tuomittu, Matt otti oikeuden omiin käsiinsä. Hän muuttui yön selkään seikkailevaksi Daredeviliksi, nahkapukuiseksi ja naamioiduksi supermieheksi, joka jakoi lopullista oikeutta niljakkaille syyllisille. Kukaan ei pääse Daredevilin tuomiota pakoon, kunnes kehiin astuivat kiero tee-se-itse-miljonääri Wilson Fisk (Michael Clarke Duncan), palkkatappaja Bullseye (Colin Farrell) ja taistelulajeihin lumoutunut  Elektra Natchios (Jennifer Garner). Alkaa väkivaltainen voimainmittelö, jota sitten seurataan stuntista ja erikoistehosteesta toiseen.

Daredevil menestyi hyvin lippukassoilla, mutta arvostelut olivat huonoja. Hahmon luonut sarjakuvalegenda Stan Lee ei pitänyt elokuvasta, koska hän piti sitä liian traagisena. Ben Affleckille elokuva oli ikävä kokemus, ja hän vannoi ettei enää ikinä esittäisi supersankaria. Toisin kävi: hänet tunnetaan nykyään myös Batmanin roolista.

Daredevil esitetään Subilla maanantaina 29.01.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa