Tänään tv:ssä: Tappavan hyvä roolisuoritus – Harry Potter -tähti on muutakin kuin pelkkä velhopoika

IMDb-arvosana 6,5.

Vuoden 2013 elokuva Kill Your Darlings on hieno osoitus siitä, että Daniel Radcliffe on enemmän kuin pelkkä taikasauvaa heilutteleva velhopoika.

Radcliffe tekee erinomaisen suorituksen nuorena Allen Ginsberginä.

Amerikkalaisen beat-sukupolven ydinhahmoihin kuulunut runoilija tutustui liikkeen muihin jäseniin opiskellessaan Columbian yliopistossa New Yorkissa 1943.

Porukkaan keskeisesti kuuluneiden William S. Burroughsin (Ben Foster) ja Jack Kerouacin (Jack Huston) ohella Ginsberg vaikuttui ikäisestään Lucien Carrista (Dane DeHaan), johon hän myös rakastui.

Toinen Carriin ihastunut oli keski-ikäinen David Kammerer (Michael C. Hall), joka ei suostunut jättämään poikaa rauhaan tämän lopetettua suhteen ja joutui lopulta Carrin puukottamaksi.

John Krokidasin vahva esikoispitkä kuvaa kiehtovasti tapahtumia, joka johtivat veritekoon, ja herättää samalla elävästi henkiin beat-sukupolvea muokanneen ajan ja henkisen ilmapiirin.

Loistava soundtrack koostuu jazzista, klassisesta ja nerokkaasti valituista moderneista rockkappaleista.

Kill Your Darlings esitetään Hero-kanavalla lauantaina 06.03.2021 klo 21.00. Toinen esitys tiistaina 30.03.2021 klo 21.00. Katso traileri alta.