Tänään tv:ssä: Tässä muuten vakavassa Bond-tarinassa on ehkä koko elokuvasarjan pöljin toimintakohtaus

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1987 valmistunut 007 vaaran vyöhykkeellä.

Timothy Dalton astuu Roger Mooren tilalle James Bondin roolissa seikkailussa, jonka alussa sankariagentin on turvattava KGB-kenraali Koskovin (Jeroen Krabbe) loikkausoperaation selusta Tsekkoslovakian Bratislavassa.

Samalla hän kohtaa tarkka-ampujasellisti Kara Milovyn (Maryam d’Abo). Operaation jälkeen Koskov paljastaa MI6:lle, että KGB:n uusi johtaja Pushkin (John Rhys-Davies) on elvyttänyt agenttien salamurhaoperaation. Kun Bond lähtee Tangeriin tekemään selvää Pushkinista, Koskov katoaa yllättäen.

Viimeksi elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa (1969) nähty Aston Martin palaa nyt myös Bondin ykkösajoneuvoksi. Elokuvan tunnuskappaleen esittää norjalaisyhtye A-ha.

Timothy Daltonin roolisuoritus on selvästi Roger Moorea vakavampi, ja muutenkin sävy on muuttunut roolinvaihdoksen myötä totisemmaksi. Tosin huumoriakin on mukana. Elokuvan ehkä tunnetuin kohtaus on myös Bond-historian koomisimpia toimintajaksoja. Siinä Bond ja Maryam d’Abon esittämä Kara laskettelevat konnia pakoon sellokotelon kyydissä.

007 vaaran vyöhykkeellä esitetään Nelosella tiistaina 21.08.2018 klo 21.00. Katso sellokohtaus alta.

Aiheeseen liittyvät jutut