Tänään tv:ssä: Tätä et nähnyt teattereissa – Vuoden 1993 kulttiklassikko sai pätevän jatko-osan

IMDb-arvosana 6,9.

30.4.2021 05:00

Maineikas indie-ohjaaja Richard Linklater (Rakkautta ennen -trilogia, Boyhood) palasi elokuvantekijänä juurilleen vuoden 2016 elokuvassa Everybody Wants Some!!

Suomessa vaille teatterilevitystä jäänyttä elokuvaa on sanottu ”henkiseksi jatko-osaksi” Linklaterin vuoden 1993 ohjaustyölle Surutta? Sekaisin (Dazed and Confused).

Surutta? Sekaisin kertoi lukuvuoden viimeisestä koulupäivästä vuonna 1976. Everybody Wants Some!! taas alkaa vuoden 1980 syksystä, jolloin poikaporukan opiskelujen alkuun on vain pari päivää.

Se on Linklaterin mukaan myös eräänlaista jatkoa Boyhoodille, joka päättyi siihen, kun päähenkilö tapasi opiskelupaikkansa kämppäkaverit ja tutustui tyttöön.

Everybody Wants Some!! on hyvän mielen komedia, jossa ei tapahdu paljoa. Se tuntuu aluksi pettymykseltä.

Roolihahmot eivät vaikuta kovin mielenkiintoisilta tai hauskoilta, eikä elokuvan kampuksella tehdä mitään, mitä ei olisi nähty aiemmin lukuisissa nuorisokomedioissa.

Vähitellen elokuvaan kuitenkin hiipii mukaan Linklaterille ominainen nostalginen ja melankolinen tunnelma. Elokuvan päätyttyä jää tunne, että se kannatti sittenkin katsoa loppuun saakka.

Pääosissa näyttelevät Blake Jenner, Juston Street, Ryan Guzman, Tyler Hoechlin ja Wyatt Russell.

Everybody Wants Some!! esitetään Hero-kanavalla perjantaina 30.04.2021 klo 19.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa