Tänään tv:ssä: ”Toimii edelleen täysillä” – Vuonna 1955 ilmestyi yksi kaikkien aikojen hauskimpia elokuvia

Episodin tähdet ★★★★★

18.5.2024 05:00

Yle Teema esittää tänään Alexander Mackendrickin ohjaaman elokuvan Naisentappajat. Vuonna 1955 valmistunut komedia on brittielokuvan klassikoita.

Pääosissa näyttelevät Katie Johnson, Alec Guinness, Peter Sellers ja Herbert Lom.

Herttainen, mutta sekavuuteen ja muiden asioihin sotkeutumiseen taipuvainen mummo saa vuokralaisekseen hienostuneen muusikon, joka todellisuudessa juonii rahakuljetuksen ryöstöä ”orkesterinsa” kanssa.

Epäilyksien ulkopuolella oleva vuokraemäntä on oleellinen osa suunnitelmaa. Mummeli saa kuitenkin koplan pian hermoromahduksen partaalle.

Coen-veljekset tekivät elokuvasta uusintaversion vuonna 2004, mutta lopputulos jäi keskinkertaiseksi. Alkuperäinen elokuva on sen sijaan vanhentunut viehättävästi ja toimii edelleen täysillä.

Naisentappajien viehätys perustuu hyvien näyttelijöiden taidolla esittämiin erilaisiin tyyppeihin sekä rikollisten joutumisesta koomisiin tilanteisiin vuokraemäntänsä ympärillä.

Naisentappajat nostetaan usein esiin, kun listataan maailman hauskimpia elokuvia tai kaikkien aikojen brittituotantoja ylipäätään.

Naisentappajien arvostuksesta kertoo paljon myös se, että elokuva on päässyt harvalukuiseen joukkoon, jonka Rotten Tomatoes -prosentti on täydet sata.

Naisentappajat esitetään Yle Teemalla lauantaina 18.5.2024 klo 21.00. Areenassa 1.7.2024 saakka. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa