Tänään tv:ssä: ”Toimii täysillä” – Vuoden 2003 hittileffa sisältää suorastaan nerokkaita kohtauksia

IMDb-arvosana 7,4.

Vuonna 2003 valmistuneessa X-Men 2-elokuvasarjan toisessa osassa ihmisten ja yliluonnollisilla voimilla varustettujen mutanttien välit kiristyvät.

William Stryker (Brian Cox) pyrkii hoitamaan mutanttiongelman pois päiväjärjestyksestä pakottamalla Charles Xavierin tuhoamaan heidät telepaattisilla voimillaan.

X-Men-ryhmän on pelastettava opettajansa sekä hyökkäyksen kohteeksi joutuneen koulunsa oppilaat. Mutanttien ylivertaisuuteen uskovat pahikset Magneto (Ian McKellen) ja Mystique (Rebecca Romijn-Stamos) ovat vastahakoisia yhteistyökumppaneita pelastusoperaatiossa.

Siinä missä ensimmäinen X-Men oli vielä henkilöiden ja tapahtumien pohjustamista, kakkososa toimii täysillä. Halle Berryn Stormia lukuun ottamatta näyttelijät ovat asettuneet rooleihinsa, ja ohjaaja Bryan Singerillä on homma hanskassa.

Alkuperäisistä sarjakuvista on kulmia oikoen otettu kiinnostavia elementtejä, kuten Strykerin salajuonet, Wolverinen (Hugh Jackman) naispuolinen vastine Lady Deathstrike (Kelly Hu) ja Jean Greyn (Famke Janssen) kasvavat voimat.

Sivujuonteet on täytetty sarjisten suosikkimutanteilla ensimmäisen osan tuntemattomien suuruuksien sijaan. Elokuva sisältää suorastaan nerokkaita yksittäisiä kohtauksia, kuten Nightcrawlerin (Alan Cumming) ensiesiintyminen sekä Magneton pako.

X-Men 2 esitetään Subilla keskiviikkona 26.01.2022 klo 21.00. Elokuva on katsottavissa myös Disney Plus -suoratoistopalvelussa. Katso traileri alta.

YouTube video