Tänään tv:ssä: Vuoden 2020 kotimainen elokuva vilisee tuttuja tähtiä – ”Luvassa useampikin yllättävä käänne”

IMDb-arvosana 7,1.

8.12.2023 06:30

Vuonna 2020 valmistunut kotimainen elokuva Seurapeli kertoo keski-ikää lähenevistä ystävyksistä, jotka lähtevät viettämään kesäistä viikonloppua idylliselle merenrantahuvilalle.

Tarkoituksena on järjestää yhdelle heistä yllätyssynttärit, mutta asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Pian porukka alkaa käymään läpi pitkän ystävyyden salaisuuksia ja valheita, eikä konflikteilta vältytä. Luvassa on useampikin yllättävä käänne.

Jenni Toivoniemi tunnetaan palkituista lyhytelokuvistaan ja työstään käsikirjoittajana, mutta pitkää elokuvaa hän ei ole aiemmin ohjannut.

Kokemus alalta näkyy, sillä Seurapeli on normaalia valmiimpi esikoispitkä. Se on mielenkiintoinen ihmissuhdemosaiikki, vaikka aivan kaikki käänteet eivät tunnukaan uskottavilta.

Laajaan näyttelijäkaartiin kuuluvat monet kotimaisen elokuvan tähdet, kuten muun muassa Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala ja Paavo Kinnunen. Mukana on myös ruotsalainen suosikkinäyttelijä Christian Hillborg.

Soundtrackilla soi paitsi klassinen musiikki myös Alphavillen, Kentin ja Alice Cooperin nostalgisia biisejä.

Seurapeli esitetään nyt TV2-kanavalla kahteen otteeseen:

  • Pe 8.12.2023 klo 21.00
  • Ti 19.12.2023 klo 22.40

Elokuva on katsottavissa Areenassa 6.1.2024 saakka. Pistä Seurapeli alta pyörimään.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia