Tänään tv:ssä:”Ilmestymisvuotensa parhaita elokuvia” – Dyyni-ohjaaja löi läpi koukuttavalla jännärillä

IMDb-arvosana 8,1.

28.8.2022 08:00

Sicario, Blade Runner 2049 ja Dyyni olivat vuonna 2013 vielä tulevaisuutta ja ohjaaja Denis Villeneuve lähinnä innokkaimpien elokuvaharrastajien mielenkiinnolla seuraama nuori ohjaaja.

Koukuttava rikosdraama Prisoners – Vangitut viimeistään toi häntä laajempaan tunnettuuteen. Se on ilmestymisvuotensa parhaita elokuvia.

Hugh Jackmanin ja Maria Bellon esittämä pariskunta kokeen vanhempien pahimman painajaisen, kun heidän tyttärensä katoaa yhdessä ystävättärensä kanssa kesken kiitospäivän juhlimisen.

Jake Gyllenhaal esittää etsivää, jolla ei ole paljon johtolankoja seurattavanaan. Lisäksi häneltä kuluu aikaa ja energiaa estäessään ahdistuneita vanhempia menettämästä kontrollia.

Jackmanin näyttelemä isä kuitenkin on valmis epätoivoisiin ja hirveisiinkin tekoihin yrittäessään löytää tyttärensä. Vereslihalla näyttelevä Jackman on loistava sielunsa uhraavana miehenä, joka takertuu pienimpiinkin oljenkorsiin.

Vangitut onkin mitä suurimmassa määrin Jackmanin ja Gyllenhaalin elokuva.

Monet kriitikot listasivat elokuvan vuoden 2013 Top 10 -listoilleen, ja Jackmanille ja Gyllenhaalille povailtiin Oscar-ehdokkuuksiakin, jotka eivät sitten kuitenkaan konkretisoituneet.

Prisoners – Vangitut esitetään nyt AVA-kanavalla kahteen otteeseen:

  • Su 28.08.2022 klo 21.00
  • Ti 30.08.2022 klo 00.55

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa