Tarantino laukoo taas – ohjaaja dissaa viime vuoden Oscar-ehdokasta ja puhuu ihonväristään

Quentin Tarantino on The New York Timesin tuoreessa artikkelissa päässyt jälleen laukomaan ajatuksiaan elokuvasta, sen tekemisestä ja tekijöistä.

Bret Easton Ellisin haastattelema, puoli pulloa viiniä haastattelun alkaessa juonut Tarantino kertoo muun muassa olleensa pettynyt The Hurt Locker -elokuvan saamaan parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkintoon. Tarantino oli samana vuonna itsekin ehdolla Inglourious Basterds -käsikirjoituksellaan.

”Minua vaivasi, että Mark Boal voitti parhaasta käsikirjoituksesta sillä elokuvalla. Kathryn Bigelow -jutun, sen minä ymmärrän. Oli jännittävää, että nainen oli tehnyt niin hyvän sotaelokuvan, ja se oli ensimmäinen Irakista kertova elokuva, jolla oli jotain sanottavaa. Enkä minä nyt sentään hävinnyt jollekin kamalalle. Se ei ollut sama kuin silloin, kun E.T. hävisi Gandhille.”

Tarantino myös tavallaan kehuu, mutta lopulta vain vähättelee Ava Duvernayn Selma-elokuvaa, joka oli ehdolla parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi tänä vuonna.

”Hän teki todella hyvää työtä Selman kanssa, mutta elokuva olisi ansainnut Emmyn”, Tarantino ilmoittaa, lokeroiden Selman samalla televisioelokuvien kategoriaan.

Haastattelun aikana paljastuu myös, että Django Unchainedin saama palaute ohjaajasta itsestään jätti pahan maun Tarantinon suuhun.

”Kun mustat kriitikot kirjoittivat hyökkääviä juttujaan Djangosta, ajattelin, ettei minua voisi vähempää kiinnostaa. Jos ihmiset eivät pidä elokuvistani, niin he eivät pidä elokuvistani, ja jos he eivät älyä sitä, niin ihan sama. Paha maku suussani johtui tästä: siitä on pitkä aika, kun kirjoittajan ihonväri mainitaan yhtä usein kuin minusta kirjoitettaessa. Luulisi, ettei kirjoittajan ihonvärillä ole mitään merkitystä itse sanoihin, joita hän kirjoittaa. Monissa rumimmissa jutuissa motiivini laitettiin tähtäimeen todella negatiivisessa mielessä. Ihan kuin olisin jokin superpahis, joka keksii tällaisia juttuja.”

The Greats -sarjaan kuuluvan haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut