Taru sormusten herrasta -sarjan uusi kausi on ”synkempi ja likaisempi” – Luvassa myös yllätyksiä, lupaa ohjaaja

Mahtisormukset-sarjan ruotsalainen ohjaaja kertoo, mitä on luvassa toisella kaudella.

15.2.2024 13:00

Prime Videon Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on kaikkien aikojen kallein televisiosarja. Miljardin dollarin hintalappu näkyi kauniissa visuaalisessa ilmeessä ja yksityiskohtaiseti rakennetussa maailmassa, joka luotiin kuvausten aikana Uudessa-Seelannissa.

Moni katsoja kuitenkin kritisoi sitä, että haarniskat näyttivät liian kiiltäviltä ja näyttelijöiden asut aivan liian uusilta ja käyttämättömiltä.

Tähän asiaan on nyt tulossa korjaus toisella kaudella, ainakin jos on uskominen sarjan ohjaajaa.

Ruotsalainen ohjaaja Charlotte Brändström on viime aikoina työstänyt Disney Plussan Shogun-sarjaa, ja hän on myös yksi Mahtisormukset-sarjan ohjaajista. Brändström on ohjannut neljä toisen kauden kahdeksasta jaksosta.

Ruotsalaisen sisarlehtemme MovieZinen haastattelussa Brändström kommentoi Mahtisormusten toista kautta.

”Voin vahvistaa, että toisesta kaudesta tulee synkempi, hiotumpi ja hahmovetoisempi. Uskon, että tulossa on erittäin mielenkiintoisia jaksoja. Katsoin joulun aikana kaikki raakaleikkaukset. Siitä tulee varmasti erittäin hyvä kausi”, Brändström lupaa.

”Yritimme tehdä siitä synkempää, tai ainakin hieman likaisempaa. Eikä välttämättä niinkään visuaalisesti, vaan enemmänkin tehdäksemme sarjasta mahdollisimman autenttisen. Luvassa on myös yllättäviä käänteitä”, ohjaaja paljastaa.

Kun Mahtisormusten ensimmäinen kausi ilmestyi, sarjan luoja Patrick McKay kiisti Hollywood Reporterin haastattelussa, että puvut näyttivät liian uusilta.

”Joskus vaatteet vain ovat uusia”, McKay totesi. Hänen mukaansa sarjaan rakennetaan maailmaa, jossa eletään, ja se näkyy myös hahmojen asuissa.

Mahtisormukset-sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin Prime Videossa lokakuussa 2022. Vielä ei ole vahvistettu, milloin toinen kausi ilmestyy. Todennäköisesti uutta katsottavaa on luvassa tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa.

Katso MovieZinen haastattelu alta.

Lisää luettavaa