Tarvitsetko elokuvaan kaveria, jolla on hassu naama? Soita Aku Hirviniemelle

30.8.2014 13:27

Alkuvuodesta 2015 teattereihin saapuu kotimaisen komedia Luokkakokous. Se on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen lukionsa luokkajuhlaan.

Teksti: Jussi Huhtala
Kuva: Jari Lam

Pääosissa näyttelevät Aku Hirviniemi sekä kaksi muista kuin elokuvaympyröistä tuttua miestä: stand up -koomikko Sami Hedberg ja radiojuontaja Jaajo Linnonmaa. Elokuva perustuu tanskalaiseen menestyskomediaan Klassefesten vuodelta 2011.

– Me ollaan pikkaisen nuorempia koko sakki kuin se alkuperäinen castaus, Hirviniemi kertoo Episodille.

Hirviniemi selittää, että tarina menee saman kaavan mukaan kuin alkuperäisessä elokuvassa, mutta joitakin juttuja joudutaan hieman suomalaistamaan.

– Suomalainen ja tanskalainen huumori… En nyt osaa eritellä, mutta Tanskassa ehkä ylitetään helpommin raja, kun siellä on tehty Klovni ja muut vastaavat. Me tehdään kuitenkin enemmän suomalaiseen makuun.

Hirviniemen mukaan kyse ei kuitenkaan olisi siitä, että samalla huumorista tulisi jotenkin vähemmän hauskaa. Komedian terä ei kuulemma tylsy.

– Ehkä me tuodaan sitä enemmän Suomen maisemaan sillä tavalla, että suomalainen katsoja pystyy samastumaan.

Hirviniemi esittää Niklasta, joka on perheellinen ja hieman seestynytkin mies. Näyttelijä pitää roolihahmoa lähtökohdiltaan ”klassisen tylsänä”.

– Sehän on herkullinen tilanne komediassa, että voi lähteä siitä revittelemään. On tämmöinen henkilö, joka on arkisen harmaa tyyppi. Mitä kaikkea siitä voikaan kuoriutua.

Hirviniemi kertoo, että Jaajo Linnonmaan esittämä hahmo on sen sijaan klassisessa mielessä värikäs.

– Se on parhaat päivänsä nähnyt rokkitähti, joka kuitenkin elää sitä elämää täysillä. Naisia pyörii ympärillä ja meno on villiä. Mun hahmo on täysi vastakohta.

Hirviniemi on tunnettu nimenomaan koomisista rooleista, ja tuntuukin että kun suomalaiseen elokuvaan etsitään hauskaa miestä, niin hän on ensimmäisenä listalla.

– En tiedä, kun en ole niitä listoja nähnyt, Hirviniemi pohtii.

– Todennäköisesti jos tarvitaan koomisesti virittynyttä kaveria, jolla on hassu naama, niin kyllä varmaan jossain kärkipäässä olen. Mutta ei näitä tarjouksia liikaa tule. Ja onneksi ne mitä tulee, on näin mielenkiintoisia.

Lisää luettavaa