Tässä on viimeisin Hollywoodin silmäätekevien villitys – harjoittelevat vanhan roolipelin avulla

Uusi yllättävä harrastus Hollywood-tähdillä on Dungeon & Dragons -roolipelin pelaaminen.

Roolipeli D&D ei ole tietokonepeli, vaan mielikuvitukseen perustuva seurassa pelattava roolipeli. Jokainen pelaaja luo itselleen hahmon, jolla on yksilölliset ominaisuudet. Tällä hahmolla seikkaillaan muiden pelaajien hahmojen kanssa fantasiamaailmassa.

Yhden pelaajan tehtävänä on toimia pelinjohtajana eli luolamestarina, joka toimii pelissä tuomarina ja tarinankertojana. Luolamestari ohjaa kaikkia maailman olentoja, paitsi pelaajien omia hahmoja. Hän vastaa myös seikkailujen suunnittelusta.

Pelimekaniikka esimerkiksi taistelutilanteissa tapahtuu noppaa heittämällä, mutta myös hahmojen kokemuspisteillä on vaikutusta lopputulokseen. Kokemuspisteitä voi kerätä pelin kuluessa lisää.

Entisestä nörttien pelistä on nyt tullut Hollywoodin silmäätekevien ajanvietettä. Julkisuuden henkilöitä, jotka pelaavat tai ovat pelanneet peliä ovat muun muassa Vin Diesel, Stephen Colbert, Felicia Day, Elijah Wood, Jon Favreau, D.B. Weiss ja David Benioff.

Roolipelaamista pidetään luovan luokan ammatillisena harjoitteluna, sillä peli on sekoitus näyttelemistä, kirjoittamista ja improvisaatiota. Ja epäilemättä touhu on myös hauskaa. Benioff sanoo pelanneensa aikoinaan pelin, joka kesti neljä vuotta.

Jää nähtäväksi, innostuuko tavallinen kansakin nyt vanhan ajan roolipeleistä.

Lähde: Geek & Sundry, Wikipedia

Aiheeseen liittyvät jutut