Tätä ei nähty Suomen teattereissa – Oudossa kummitustarinassa kuolema erottaa pariskunnan toisistaan

Suoraan dvd:nä ja blu-rayna ilmestynyt A Ghost Story ei nimestään huolimatta pelottele katsojaa.

3.5.2018 09:45

David Loweryn edellinen ohjaus oli Disney-seikkailu Pete ja lohikäärme Elliott, mutta A Ghost Story on lähempänä hänen sitä edeltänyttä, huomattavasti maanläheisempää Ain’t Them Bodies Saint -rikoslemmentarinaansa. Siinä ja uutuudessa on samat näyttelijätkin: Rooney Mara ja Casey Affleck.

He esittävät syrjäisessä omakotitalossa asuvaa nuortaparia. Nainen haluaisi siirtyä elämässä eteenpäin ja muuttaa, mutta melankolista musiikkia tekevä mies ei haluaisi hylätä kotiaan. Sitten kuolema erottaa heidät, mutta kumpikin jää ainakin hetkeksi roikkumaan samaan taloon.

Rauhallisesti vaikkakin kiehtovasti ajassa hyppien etenevä elokuva saanee eläväisempää menoa suosivat käyttämään vertauksia maalin kuivumisen katsomiseen. Sekin voi oikein tehtynä olla kiehtovaa.

Laittamalla kummituksensa perinteisiin lakanoihin Lowery suorastaan uhmaa naureskelijoita, mutta samalla hän onnistuu luomaan aivan omanlaatuisensa kummitustarinan, joka varsinaisen pelottelun sijaan on kehämainen tutkielma surusta ja yksinäisyydestä.

Lisämateriaalina poistettu kohtaus, pari koostetta elokuvan tekemisestä sekä ennen kaikkea tekijöiden mainiosti keskusteleva kommenttiraita.

Elokuva ★★★★
Ekstrat ★★★

A Ghost Story. Yhdysvallat 2017. Julkaisupäivä 23.4.2018. Dvd & blu-ray.

Lisää luettavaa