”Tavoitteena kunnianhimoinen ja hauska sarja” – Sofi Oksasen kipeä tarina kääntyy televisiosarjaksi

AOP

Sofi Oksasen esikoisromaani nähdään kuusiosaisena sarjana.

Tuffi Films on hankkinut oikeudet Sofi Oksasen esikoisromaaniin Stalinin lehmät.

Suomalainen Aino Kivi ja virolainen Andra Teede käsikirjoittavat kirjan pohjalta kuusiosaisen televisiosarjan.

Stalinin lehmät on tarina Annasta ja hänen virolaisesta äidistään Katariinasta – ihmisyydestä rautaesiripun puristuksessa, häpeästä, ruuasta sekä kahden kotimaan väliin putoamisesta.

”Kun näin Joensuun kaupunginteatterissa Aino Kiven dramatisoiman Stalinin lehmät, olin äimistynyt Kiven lahjoista, joten olen innoissani siitä, että hän on mukana romaanin saattamisessa tv-sarjaksi”, kertoo Sofi Oksanen tiedotteessa.

”Matkani Stalinin lehmien kyydissä alkoi jo vuonna 2018 ja olen kiitollinen, että saan yhä jatkaa sitä! Romaani on merkittävä, ja se tuntuu nyt ajankohtaisemmalta kuin julkaisuhetkellään”, kertoo käsikirjoittaja Aino Kivi.

”Sofi Oksasen romaani on upea ja Tuffi Filmsin tavoitteena on tuottaa kunnianhimoinen ja myös hauska sarja tästä monella tavalla kipeästä tarinasta”, kommentoivat tuottajat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi.

Aino Kivi on suomalainen teatteriohjaaja, dramaturgi ja kirjailija. Andra Teede on virolainen käsikirjoittaja ja runoilija.

Sarja kertoo Suomessa asuvasta virolaisesta Annasta, jonka kautta katsojalle avautuu näkymä elämään Virossa, Stalinin vainoihin ja Neuvosto-Viroon.

Ohjaajasta ja näyttelijöistä tiedotetaan myöhemmin. Sarjan esitysjankohta ei ole vielä tiedossa.

Stalinin lehmät (2003) on Sofi Oksasen esikoisromaani. Se on Viron lähihistoriaa käsittelevän Kvartetti-romaanisarjan ensimmäinen osa.

Oksasen romaaneista on aiemmin tehty elokuvat Puhdistus ja Baby Jane. Myös romaanista Kun kyyhkyset katosivat on suunnitteilla elokuva.