”Teinityttöjen seksuaalisuus otetaan vakavasti” – Suomalaiselokuva herättää huomiota Yhdysvalloissa

Suomen ensi-ilta huhtikuussa.

Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt sai maailmanensi-iltansa tiistaina Sundancen elokuvafestivaalilla Yhdysvalloissa. Elokuva on saanut runsaasti postiivisia arvioita, jotka kiittävät muun muassa elokuvan energiaa, radikaalia otetta ja päänäyttelijöiden suorituksia.

Tytöt tytöt tytöt on ensimmäinen suomalainen pitkä elokuva, joka on valittu maineikkaan Sundance-festivaalin kilpasarjaan.

Elokuvan keskushahmoina on kolme tyttö. Mimmi ja Rönkkö ovat parhaat ystävät, ja tukevat toisiaan ehdoitta. He haluavat elämän olevan suurta seikkailua, täynnä intohimoa ja tunteita. Emma puolestaan on pyhittänyt elämänsä taitoluistelulle ja kulkee menestystä kohti kaiken muun sivuuttaen. Kolme erilaista tyttöä tutustuu.

Elokuva on englanninkieliseltä nimeltään Girl Picture. Elokuvayhtiön tiedotteen mukaan se herätti Sundancessa huomiota raikkaalla otteellaan. Elokuvaa kehutaan vuolaasti monessa elokuva-alan julkaisussa.

Clapper ylistää Tytöt tytöt tytöt -elokuvan olevan autenttinen ja vangitseva. Screendaily antaa kiitosta positiivisesta energiasta, tunteikkaasta rehellisyydestä ja pääkolmikon (Aamu Milonoff, Linnea Leino, Eleonoora Kauhanen) vahvasta näyttelijäntyöstä. Ilona Ahdin ja Daniela Hakulisen käsikirjoitusta kuvataan Screendailyssa suorasukaisukaiseksi ja virkistäväksi.

Little White Lies suitsuttaa pääosakolmikon näyttelijäntyön olevan ainutlaatuista. High on Films toteaa puolestaan Haapasalon onnistuvan tavoittamaan nuoren sukupolven elämänilon ja toteaa elokuvan olevan erottuva. Seventh Row kuvaa elokuvaa hauskaksi, suurisydämiseksi ja rehelliseksi kuvaukseksi tyttöydestä.

Ohjaaja Alli Haapasalo kuvailee tunnelmia maailmanensi-illan jälkeen:

”Maailmanensi-ilta festivaalilla, joka järjestetään kokonaan virtuaalisesti, on erityinen kokemus. Vaikka suora kontakti yleisöön puuttui, Sundance onnistui hienosti luomaan läsnäolon tunteen näytöksen jälkeisessä keskustelussa, johon yleisö sai myös lähettää kysymyksiä. Tuntuu upealta, että elokuva on puhutellut ja koskettanut amerikkalaisyleisöä, ja että tekijät saavat kiitosta arvioissa!”

Tytöt tytöt tytöt kilpailee Sundancen kansainvälisessä World Dramatic Competition -kilpasarjassa ensimmäisenä suomalaisena elokuvana koskaan. Sundancen jälkeen on vuorossa Berliinin elokuvajuhlat.

Haapsalon tunnetaan myös vuoden 2016 elokuvasta Syysprinssi.

Tytöt tytöt tytöt saa Suomen ensi-iltansa 14.4.2022.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat