Teräsmies-ohjaaja Zack Snyder leipoo päältä kauniita kakkuja – sisällä zombeja, pöllöjä ja vähäpukeisia naisia

Juhannus on lusittu, joten on aika antaa makkaroiden levätä viihteen äärellä. Ja jotta viihde on tyylillä päällystettyä, kääntykäämme ohjaaja Zack Snyderin striimeistä löytyvään tuotantoon.

Erityisesti sarjakuvafilmatisoinneistaan 300 (2006) ja Watchmen (2009) tunnettu Snyder käyttää tavaramerkkinään hidastuksia ja koko kuva-alan pintakäsittelyä, joka saa elokuvan kuin elokuvan näyttämään vaikuttavalta. Parhaana esimerkkinä 300:n spartalaisen seepiamaailma. Snyderin uusin ohjaus, Teräsmies-elokuva Man of Steel saa Suomen ensi-iltansa keskiviikkona 26. kesäkuuta, joten on hyvä hetki muistella ohjaajan menneitä tuotoksia.

Man of Steel on vasta Snyderin uran kuudes ohjaus ja koska mainitut 300 ja Watchmen eivät löydy striimipalveluista, rajoittuu Snyderin elokuvien valikoima kolmeen. Onneksi Netflixistä löytyvä kolmikko on sentään toisistaan eroava trio:

Snyderin ensimmäinen ohjaus, vuoden 2004 zombielokuva Kuolleiden aamunkoitto on hyvää, nykypäivään päivitettyä perinteistä zombiviihdettä. Siinä missä The Walking Dead pohtii, mitä tehdä tien päällä ja kuinka selvitä aina seuraavasta päivästä, keskittyy Kuolleiden aamunkoitto pelkästään perinteiseen zombiskenaarioon epäkuolleiden piirittämästä ostoskeskuksesta. Kuolleiden aamunkoitto löytyy myös Viaplaystä.

Sarjakuvakaksikon jälkeen Snyder ohjasi animaatioelokuvan pöllöistä. Kyllä, elokuvan sankaripöllöistä ja näiden ilkeistä serkuista. Legenda suojelijoista (2010) on varmasti ainakin poikayleisöön uppoavaa seikkailua ja ohjaajan tavaramerkkihidastukset toimivat animaatiossa hienosti.

Viimeinen striimivirtojen tarjoama Snyder-elokuva on ohjaajan paha floppi Sucker Punch (2011). Snyder sai perverssiin fantasiaelokuvaansa vapaat kädet ja se näkyy huonolla tavalla elokuvan kokonaisuudessa. Päältä kaunis hiekkakakku, mutta sisältä silkkaa mutavelliä.

Kuva Sucker Punchista.

(Episodi/JSV)

Aiheeseen liittyvät elokuvat