Terhi Kokkosen romaani siirtyy valkokankaalle – Pihla Viitala tekee ohjausdebyyttinsä

Esikoisohjaaja ottaa esikoisromaanin käsittelyyn.

28.3.2022 18:47

SF Studios on hankkinut oikeudet Terhi Kokkosen esikoisromaaniin Rajamaa, joka ilmestyi vuonna 2020 Otavan kustantamana.

Elokuvayhtiö Komeetta (Marian paratiisi, Kikka!) tuottaa elokuvan, ja näyttelijä Pihla Viitala (Karppi, Hannu ja Kerttu: Noitajahti) tekee debyyttinsä pitkän elokuvan ohjaajana.

Rajamaa kertoo Karosta ja Ristosta, jotka lähtevät lomalle Pohjois-Suomeen hoitamaan kireää liittoaan. Paluumatkalla he joutuvat auto-onnettumuuteen, minkä vuoksi he jäävät yöksi seudun ainoaan majapaikkaan, ylelliseen Arctic Mirageen. Asetuttuaan he aistivat hotellin melko oudon ilmapiirin, mikä alkaa vaikuttaa kaksikkoon eriskummallisesti.

Karo alkaa epäillä omaa muistiaan ja tekee kaikkensa päästäkseen lumen kapaloimasta lomakylästä kotiin. Risto sen sijaan alkaa ihmeellisesti viihtyä luksusresortissa ja kieltäytyy lähtemästä. Kestääkö heidän suhteensa seuraavat kuusi päivää?

Rajamaa voitti vuonna 2020 Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon parhaasta esikoisteoksesta. Romaanista on tullut Suomessa myyntimenestys, ja kirjan oikeudet on myyty Saksaan ja Viroon.

Romaanin kirjoittanut Terhi Kokkonen tunnetaan myös muusikkona Scandinavian Music Group -yhtyeestä sekä yhtenä Ultra Bra -yhtyeen laulajista.

“Olen todella innoissani siitä, että Rajamaasta tehdään elokuva! Se on tietenkin jo itsessään hienoa kirjailijalle, mutta aivan erityisen iloisen asiasta tekee se, että ohjaajaksi on valikoitunut näkemyksellinen ja lahjakas Pihla Viitala.”, kommentoi Terhi Kokkonen.

”Olen erittäin iloinen päästessäni ohjaamaan elokuvaa, joka perustuu upean Terhi Kokkosen erikoislaatuiseen teokseen. Hahmovetoinen tarina vie meidät ainutlaatuiseen maailmaan, jossa nerouden ja hulluuden välinen raja on häilyvä ja aika katoaa”, kommentoi Pihla Viitala.

Lisää luettavaa