Terry Gilliamin Don Quijote -elokuva kertoo nyt elokuvien vahingoittavasta voimasta

Terry Gilliamin jo surullisenkuuluisaksi muuttunut Don Quijote -elokuva on koko ajan lähempänä toteutumista, mutta ei enää siinä muodossa, missä sitä aikoinaan tehtiin.

The Man Who Killed Don Quixote kertoi alun perin Johnny Deppin esittämästä hahmosta, joka matkustaa ajassa ja tapaa oikean Don Quijoten. Gilliam ja Tony Grisoni ovat kuitenkin vuosien saatossa muokanneet käsikirjoitusta, josta on nyt tullut ohjaajalle paljon henkilökohtaisempi: ”Se kertoo enemmän siitä, miten elokuvat voivat vahingoittaa ihmisiä”, kuvailee Gilliam The Wrapin haastattelussa.

Uusi versio tapahtuu kokonaan nykypäivässä ja on enemmän meta-tarina Don Quijote -elokuvan tekemisestä. Päähenkilö on mies, joka on aiemmin urallaan tehnyt elokuvan klassisesta hahmosta, ja huomaa nyt sen vaikutuksen ympärilleen oleviin ihmisiin. ”Yhdet ovat seonneet, toiset ryhtyneet juomaan ja jotkut ovat ryhtyneet huoraamaan”, Gilliam selittää.

Nimekkäät näyttelijät, kuten Depp, Jean Rochefort, Robert Duvall ja Ewan McGregor ovat kaikki jossain vaiheessa olleet kiinnitettyinä The Man Who Killed Don Quixoteen, mutta nyt Gilliamilla on jälleen uudet tähdet hakusessa. Ohjaaja ei kuitenkaan voi vielä paljastaa, ketä hänen agenttinsa rooleihin kosiskelevat.

Elokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alussa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut