The Flash -elokuvan ensimmäiset arvostelut julki – ”Keaton ei ole koskaan ollut roolissa parempi”

DC:n uusi elokuva on saanut innostuneen vastaanoton kriitikoilta.

8.6.2023 16:00

Kesän isoimpiin elokuvatapauksiin kuuluva supersankaripätkä The Flash saa ensi-iltansa 14. kesäkuuta Suomessa.

Vuosien tuotanto-ongelmien jälkeen DC on saanut ulos supernopeasta supersankaristaan elokuvan, jossa esiintyy nimiesittäjä Ezra Millerin lisäksi fanisuosikki Michael Keaton jälleen Batmanina, kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen.

Leffassa maailmat menevät sekaisin Barry Allenin/Flashin aikamatkustuksen johdosta, kun hän yrittää pelastaa perhettään tragedialta. Lepakkomiehet (myös Ben Affleckin tulkinta on leffassa) ja Supergirl (Sasha Calle) tukenaan Flash ja tämän toisen universumin itsensä lähtevät korjaamaan kaaosta.

The Flash -elokuvan ovat nähneet ensimmäiset kriitikot, ja heillä on myönteistä sanottavaa. Rotten Tomatoes -prosentti elokuvalle on tällä hetkellä 72 prosenttia. Kirjoitushetkellä arvioita on kirjattu 95 kappaletta.

The Flash on ylivoimaisesti paras elokuva Nolanin ja Warner/DC -yhteistyön jälkeen”, kirjoittaa Rolling Stone.

”Se on ehdottomasti keskimääräistä parempi leffa”, kirjoittaa Hollywood Reporter.

”The Flash on yksi supersankarien aikakauden upeimmista ja turhauttavimmista sekoituksista, se on samanaikaisesti ajattelevainen ja neuvoton, haastava ja mauton”, kirjoittaa RogerEbert.com.

Kovimpia korusanoja käyttää arviossaan Deadline: ”The Flash ei ehkä ole kaikkien aikojen paras sarjakuvaelokuva, mutta se tulee pirun lähelle.”

Youtubaaja Chris Stuckmann kertoo arviossaan kritisoivansa elokuvasta lähinnä kehnoja tietokone-efektejä, mutta muuten elokuva on ”mainio, jopa loistava”. Leffassa huumori on paremmassa tasapainossa kuin viimeisimmissä Marvel-elokuvissa, lisäksi ohjaaja Andy Muschietti saa suitsutusta. Spoilereita hänen mukaansa kannattaa välttää.

Kiitosta saavat myös pääosanesittäjät Miller ja erityisesti Batmanin rooliin palaava Keaton.

”Elokuvan kohokohta on Michael Keaton, joka eläytyy väsyneeseen ja lähes sekopäiseen Yön ritariin tehden näyttelijäntyön, jota on mahdotonta olla arvostamatta”, kirjoittaa CBR.

”Keaton ei ole koskaan ollut roolissa parempi”, kirjoittaa Deadline.

Alla The Flash -elokuvan traileri.

Lisää luettavaa