Tiesitkö että koira on ollut Oscar-ehdokkaana – Tarzan-elokuvan käsikirjoituksesta

Hollywoodia on syytetty viime vuosina paljon seksismistä, ikärasismista ja niin edelleen, mutta kyllä Oscar-ehdokkaaksi on joskus kelvannut jopa koira.

Elokuvasta Greystoke: Legenda Tarzanista, apinain kuninkaasta (1985) myönnettiin kahdelle ”henkilölle” käsikirjoituksesta Oscar-ehdokkuus . Toinen oli Michael Austin, ihminen ja toinen oli alkuperäisen käsikirjoittajan Robert Townen koira P.H. Vazak.

Towne vaati saada elokuvan lopputeksteihin lemmikkinsä nimen omansa sijaan. Tämä johtui siitä, että Towne siirrettiin syrjään elokuvan ohjaajan pallilta, koska hänen debyyttielokuvansa Rakkauden juoksu floppasi.

Hän oli aiemmin myynyt Tarzan-käsikirjoituksensa Warnerille rahoittaakseen Rakkauden juoksun, joten koko tilanne oli hänestä varmasti karvaanpuoleinen.

– Robert Towne ei pitänyt Tarzan-elokuvasta, ei tietenkään. Miksi hän olisi? Se oli hänen lapsensa, mutta hän myi sen, uudeksi ohjaajaksi pestattu Hugh Hudson sanoi.

Elokuvan oudot käänteet eivät lopu tähän, sillä Janea esittäneen Andie MacDowellin ääni korvattiin Glenn Closen äänellä. Hudson ei pitänyt MacDowellin etelävaltioiden aksentista.

Uutta Tarzan-elokuvaa Tarzanin legenda päästään ihmettelemään elokuvateattereissa 15. heinäkuuta.

Lähde: Metro

 

Aiheeseen liittyvät jutut