Tiesitkö: Maineikas Hollywood-näyttelijä halusi mukaan Sopranosiin, mutta näin siinä kävi

HBO

Unelmarooli.

Arvostettu mafiasarja Sopranos omaa edelleen vankan fanikunnan, vaikka sen päättymisestä on jo 13 vuotta. Mm. James Gandolfinin tähdittämän sarjan suureksi ystäväksi tunnustautuu myös pitkän linjan Hollywood-näyttelijä Alec Baldwin. Hän vei fanituksensa jopa niin pitkälle, että haki sarjasta roolia.

Sopranosin ympärille keskittyvässä podcastissa vieraillut Baldwin kertoo seuranneensa sarjaa säännöllisesti ja ihastuneensa erityisesti Edie Falcon näyttelemään Carmelaan, Tony Sopranon vaimoon. Hän otti suoraan yhteyttä sarjan tekijöihin ja teki tarjouksen:

– Sanoin, että näissä hommissa on vain yksi mies, jonka pitäisi tulla sinne hakkaamaan [Gandolfini] ja karauttamaan pois Edien kanssa, ja se olen minä.

Lukuisin palkinnoin juhlistettu ja mm. Tom Clancy -versiointi Punaisen lokakuun metsästyksessä toimintaroolin omakseen tehnyt Baldwin sai kuitenkin Sopranosin tekijöiltä ns. rukkaset:

– He totesivat vain: ”Joo, hienoa. Lisäämme nimesi listaan kaikkien muiden irlantilaisnäyttelijöiden jatkoksi, jotka kuvittelevat, että heidän pitäisi olla mukana Sopranosissa.”

 

Lähde: Talking Sopranos