Tiesitkö tämän uudesta Star Wars -elokuvasta – 13 kiinnostavaa faktaa

Tähtien sota -saagaan kuuluva itsenäinen tarina Rogue One: A Star Wars Story tulee ensi-iltaan 14. joulukuuta. Seuraavassa 13 faktaa elokuvasta.

23.11.2016 13:47

1. Rogue One: A Star Wars Story on ensimmäinen Star Wars -universumiin sijoittuva elokuva, joka käynnistää uuden saagan ja antaa lukuisille elokuvantekijöille erilaisia tyylejä ja tapoja kertoa tätä tarinaa.

2. Rogue One antaa tilaa myös joillekin vanhoille hahmoille, jotka ovat faneille entuudestaan tuttuja. Mukana on mm. kapinallisten senaatin johtaja Mon Mothman, jota esittää jälleen Genevieve O’Reilly.

3. Luokakseen nostalgisen ulkoasun ja tunnelman Rogue Oneen ohjaaja Gareth Edwards ja kuvaaja Grieg Fraser ottivat uudelleen käyttöön 1970-luvun kameran linssejä ja yhdistivät ne moderniin digitekniikkaan.

4. Saadakseen näyttelijätär Felicity Jonesin näyttämään Jyn Ersolta elokuvantekijät ottivat vaikutteita japanilaisesta kulttuurista sekä kurdilaisista naisvapaustaistelijoista. Jynin aluspaita on japanilaista designia.

5. Uuden droidin K-250:n luomisessa nauhoitettiin ensin Alan Tudikin ääni, joka yhdistettiin hänen liikkeisiinsä.

6. Darth Vaderin luominen oli haaste puvustajille. Kuten jokaisessa Star Wars -elokuvassa, nytkin täytyi tehdä lukuisia muutoksia Vaderin asusteiden kanssa. Lopputuloksena on kuitenkin tarkka kopio alkuperäisestä Vaderista pikkunaarmuja ja puunappeja myöten.
null

7. Ikonisista Imperiumin iskujoukoista ohjaaja Gareth Edwards halusi muokata faneille jotain uutta ja uhkaavaa. Ja niin syntyi Death Trooperit. Joukot ovat täysin uutta tyyliä ja luotu erikseen Rogue Onia varten. Uudet mustiin pukeutuvat eliitin joukot ovat huomattavasti Imperiumin iskujoukkoja kookkaampia ja samalla uhkaavampia.

8. Ohjaaja halusi Rogue Onen otusten olevan luonnollinen ja realistinen osa ympäristöä. Täyttääkseen tämän tavoitteen käsiteltiin näitä samalla tavalla kuin muita näyttelijöitä kuvauspaikalla. Jopa siinä määrin, että maskeeraustiimi lisäsi heille pölyä, likaa, hikeä ja rasvaa, aivan kuin he olisivat kuin kuka tahansa muu näyttelijöistä.

9. Yksi sarjan faneille Uudesta toivosta tuttu tapahtumapaikka, kapinallisten tukikohta Yavin 4 nähdään Rogue Onessa. Vuoden 1977 Tähtien sodassa George Lucasin täytyi budjettisyistä rakentaa tukikohta vain osittain ja turvautua laajennuksiin taustakuvilla, mikä luo illuusion suuruuden tunnusta. Rogue Onen tuotannossa pystyttiin se rakentamaan kokonaan todellisessa mittakaavassa valtavassa hallissa Isossa-Britanniassa, jossa kuvattiin myös Uuden toivon Yavin 4 -kohtaukset.

10. Yavin ja Jedhan kaupunki olivat molemmat kuvausten aikaan täynnä elokuvan hahmoiksi pukeutuneita ihmsiä tekijätiimiä myöten. Näissä paikoissa kuvattiin niin paljon kuin mahdollista, jotta voitaisiin noudattaa Gareth Edwardsin visiota. Jopa sinistä kangasta tarvittaessa olivat hallit täynnä lavasteita, jotta syntyisi mahdollisimman realistinen käsitys, miltä visuaalisten tehosteiden kuuluisi näyttää ja tuntua.

11. Jedhan pyhään kaupunkiin lavastajat saivat inspiraationsa muinaisesta Jerusalemista sekä Mesadan aavikkolinnoituksesta Israelissa. Toinen vaikuttaja Jedhan kaupungin ulkonäköön oli Pariisi toisen maailmansodan aikaan.

12. Saadakseen haluamansa maisemat tekijäjoukko suuntasi Bovingdoniin vanhalle Ison Britannian ilmavoimien RAF:n alueelle, joka on ollut tyhjillään puolen vuosisadan ajan. Kun luotiin ihanteelliset Malediivit, alueelle toimitettiin 2 tonnia hiekkaa sekä yli 60 palmua Espanjasta. Pinewoodiin rakennettiin myös ranta ja kierrätettävä vesisäiliö, jotta vesi ei valuisi hukkaan.

13. Kun Ison-Britannian Malediivit olivat valmiit, sen kooksi mitattiin 8 aaria. Myöhemmin pienemmän kuvausryhmän kanssa kuvattiin loput kohtauksista oikeilla Malediiveilla.

Lisää luettavaa