Tim Burton ja Nicolas Cage tekivät yhteistyötä supersankarielokuvassa, joka ei koskaan valmistunut – traileri

Yksi Hollywoodin surullisenkuuluisimmista projekteista saattaa olla Superman Lives, jonka piti olla viides osa 1970-luvulla alkaneeseen Teräsmies -elokuvasarjaan.

Ohjaajaksi oli värvätty Batman-elokuvilla menestystä kahminut Tim Burton, ja pääosaan tuolloin yleisesti arvostettu Nicolas Cage. Käsikirjoitusta kirjoitti Clerks-komedioistaan tuttu Teräsmies-fani Kevin Smith. Kaikki kaatui studiojohdon vastusteluun, sillä elokuva olisi arvioiden mukaan maksanut reippaasti yli sata miljoonaa. Kun tuotanto keskeytettiin, valmisteluihin oli ehditty syytää rahaa jo 30 miljoonan dollarin edestä.

Nyt tästä epäonnistuneesta projektista on tulossa dokumentti, joka kertaa kaikki tapahtumat ja paljastaa, millainen elokuva olisi voinut olla. Mukana on runsaasti konseptitaidetta, efektitestejä ja haastatteluja. Nimellä The Death of Superman Lives: What Happened -tunnettu elokuva on vielä keskeneräinen, mutta trailerista saa jo hyvän käsityksen siitä, millaiselta sarjakuva- ja supersankarinörtin aarreaitalta tuleva dokumentti vaikuttaa. Elokuvantekijä Jon Schnebb kerää parhaillaan rahaa elokuvan viimeistelemiseksi yhteisörahoituksella FanBacked.com -sivuston kautta.

YouTube video

(Episodi/JA)

Aiheeseen liittyvät jutut