Toimituksen suosikit: Kaksi kauheaa naista tappeli, toinen voitti

Viikonlopun uutuusleffoja on neljä kappaletta, mutta vain yksi niistä erottui edukseen.

9.3.2018 14:58

Uutuuksista peräti kaksi kertoo kauheasta naisesta. Toinen niistä miellytti Episodin toimitusta, toinen ei.

I, Tonya voi nyt tituuleerata itseään Oscar-voittajaksi. Pysti ei mennyt pahamaineista taitoluistelija Tonya Hardingia esittävälle Margot Robbielle, vaan täysin ansaitusti Tonyan hirviöäitiä näytelleelle Allison Janneylle.

Cabin Fever -kauhulla ja Hostel-kidutuksella lajityyppielokuvan saralla pinnalle ponnahtanut Eli Roth on päivittänyt Charles Bronsonin Väkivallan vihollisen Bruce Willisin tähdittämäksi Death Wishiksi. Samalla katosivat vähätkin omankädenoikeuteen kriittisesti suhtautuvat teemat.

Kotimainen Hevi reissu kilautteli kelloja niillä, jotka ovat eläneet pikkukaupungissa metallimusiikkia kuunnellen ja harrastaen. Tekijöiden lapsenomainen innostus paistaa tekemisestä, mutta ehkä se tosiaan vaatii katsojaltakin henkilökohtaista yhteyttä aihepiiriin.

Kauhea nainen on kotimaassaan Tanskassa muodostunut suoranaiseksi ilmiöksi, joka on herättänyt keskustelua siitä, mitä on olla mies ja nainen nykymaailmassa, ja millaisia ovat odotetut ja hyväksytyt sukupuoliroolit. Kiehtovaa, mutta Episodin mielestä se ei vielä ihan riitä, että elokuvaa voisi kehua hyväksi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia