Toimituksen suosikit: Onko se lintu, onko se lentokone – ei, se on Captain Fantastic!

Vaihteeksi yksi viikon uusista ensi-illoista kiilasi suoraan Episodin toimituksen suosikkilistan kärkeen. Pahoittelut otsikon huijaamille: kyseessä ei sittenkään ole supersankariseikkailu.

Captain Fantastic kertoo maailmankatsomusten yhteentörmäyksestä länsimaisen hyvinvointiperheen jäsenten välillä. Viggo Mortensen on lapsikatraan isä, joka vaimonsa kanssa on päättänyt tehdä jälkikasvustaan omavaraisen, luonnon antimilla pääosin elävän vasemmistointellektuellien heimon. Kun äiti joutuu sairaalaan, isovanhemmat haastavat kasvatusmenetelmät ja uhkaavat ottaa lapset huostaansa. Kärkipaikka tosin meni jakoon, sillä samalle keskiarvolle ylsi myös jo kaksi ja puoli kuukautta ohjelmistossa viihtynyt The Neon Demon.

Viimeinen tango kertoo argentiinalaisen tanssikulttuurin legendojen vuosikymmeniä kestäneestä räiskyvästä yhteistyöstä ja -elämästä. Doria etsimässä -jatko-osa on kuin kevytversio Nemoa etsimässä -elokuvasta, mutta näppärät hahmot ja taidokas animointi miellyttivät toimitusta.

Ruotsalainen draamakomedia Kommuuni käsittelee sekin vaihtoehtoista elämäntapaa, mutta aina hyvä ja kiinnostava Thomas Vinterbergkin joutui nyt taipumaan Captain Fantasticin edessä.

Toimituksen_suosikit_vk34

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut