Toimituksen suosikit: Rakkaus ja ystävyys päihittivät sodan ja ammuskelun

Viikolla 38 ensi-iltaan saapuu peräti kuusi uutta elokuvaa. Vain kaksi niistä sijoittuu nykyaikaan ja niistäkin toisessa tutkitaan menneisyyden merkitystä.

Sodan murtamat kertoo rintamalta palanneista isistä ja taistelutraumojen vaikutuksista heidän perheisiinsä. Sitä ei toimituksen arvioijaporukasta tällä kertaa ollut ehtinyt näkemään kuin yksi. Viikon toisen kotimaisen, Tyttö nimeltä Varpu, sen sijaan oli useampikin nähnyt ja hyväksi todennut.

Viikon toinen dokumentti, Berliinissä palkittu Fuocoammare – Tuli merellä katsoo Euroopan etuvartiossa olevan pikkupaikkakunnan omalla painollaan jatkuvaa elämää pakolaiskriisin pinnan alla.

Tietovuotajasta kertova Oliver Stonen ohjaus Snowden kiinnosti toimitusta sen verran, että se on viikon tilastossa Renny Harlinin Skiptracen ja Paul Greengrassin Jason Bournen ohella kolmas nimike, jonka kaikki olivat vääntäytyneet katsomaan. Se jakoi mielipiteitä ja jäikin turvalliseen keskikastiin.

Antoine Fuquan päivitys niin Akira Kurosawan Seitsemästä samuraista kuin John Sturgesin Seitsemästä rohkeasta miehestä osoitti, että länkkäreissä on edelleen voimaa. Toimituksen mielestä viikon uutuuksista paras oli silti Jane Austenin vähemmän tunnetun teoksen puhelias mutta hauska filmatisointi.

toimituksen_suosikit_vk381

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut