Tom Cruise palaa vanhan hittielokuvansa jatko-osaan

Hollywood on viime vuosina suoltanut jatko-osia ja uusintaversioita sen verran vauhdilla, ettei tahdo perässä pysyä. Trendi näyttää jatkuvan, sillä tälläkin hetkellä on tuotannossa 139 jatko-osaa. Mielenkiintoisimpia tapauksia näistä lienee Top Gun 2.

Alkuperäisen Top Gunin ohjasi mittavan uran tehnyt Tony Scott. Scott teki traagisesti itsemurhan vuonna 2012, joka tietysti herätti epäilyksiä myös Top Gunin jatkon suhteen. Nyt kuitenkin tuottaja David Ellison varmisti, että elokuva on edelleen tulossa ja Tom Cruise on pääosissa tai vähintään merkittävässä sivuosassa.

Nykyisen hävittäjäsukupolven on sanottu olevan viimeinen miehitetty sukupolvi, miehittämättömien lennokkien ottaessa niiden paikan. Elokuvassa pureudutaan ainakin tähän muutokseen ja siihen minkälaista lentäjäkulttuuri on nykyään.

Vuonna 1986 julkaistu elokuva oli maailmanlaajuinen menestys. Top Gunin budjetti oli 15 miljoonaa dollaria ja se tuotti maailmanlaajuisesti 353 miljoonaa dollaria. Lisäksi leffa teki Tom Cruisesta supertähden.

Katso tästä 10 hienointa elokuvien ilmataistelua.

Kuva: Top Gun

Lähde: Collider

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut