Tom Cruisea syytetään kauhuflopin tappioista – onko tähti sammunut?

The Mummyn piti olla Universalin Dark Universen eli klassisten monstereiden jaetun universumin ensimmäinen leffa. Tai oikeastaan jo toinen, sillä vuonna 2014 sai ensi-iltansa toinen floppi. Dracula Untold, jonka piti olla universumin käynnistävä leffa.

The Mummy on saanut hirvittävät arviot. Eikä se ole tienannutkaan kuin vaivaiset 180 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Leffan budjetti oli 125 miljoonaa, jonka päälle lasketaan vielä melko kattava markkinointibudjetti. Elokuva tulee olemaan Universalille erittäin kallis sijoitus.

Kun Hollywoodissa tapahtuu megafloppi, alkavat myös syytökset lennellä. Tom Cruisen harteille on langetettu päävastuu tästä megaflopista. Nimittäin erinäisten lähteiden mukaan Cruise johti koko elokuvan tuotantoa.

Cruise halusi tarinaan muutoksia, joiden takia tähti näyttelee elokuvassa ”nuorukaista”. The Mummysta onkin tulossa koulukirjaesimerkki siitä, miksi elokuvien megatähtien ei pitäisi antaa johtaa näin suuria projekteja omillaan.

– Universalin lähteet kertovat, että Cruisella oli sopimuksensa mukaan suurin päätäntävalta koko projektin suhteen. Aina käsikirjoituksesta jälkituotantoon. Hänellä oli myös näppinsä markkinoinnissa sekä julkaisustrategiassa, Variety kertoo.

Cruise saattoi myös olla tekemässä päätöstä, jonka mukaan suhteellisen tuntematon Alex Kurtzman nostettiin koko Dark Universen johtohahmoksi. Kurtzman ei oikein ymmärtänyt projektin laajuutta, joten Cruise sai rellestää vapaasti.

Cruisen apuohjaajapesti ja tähden turhamaisuus johtivat myös siihen, että hahmonsa näkyvyyttä nostetiin turhankin paljon. Alun perin Sofia Boutellalla eli leffan muumiolla oli paljon suurempi rooli elokuvassa. Boutellan vähäistä näkyvyyttä on ihmetelty myös useissa arvioissa. Onhan leffan nimi kuitenkin Muumio, ei Cruisio.

– Käsikirjoittajat lisäsivät elokuvaan twistin, jonka mukaan Cruisesta tulee riivattu, jotta hän saisi lisää ruutuaikaa. Universalin pomot eivät oikein innostuneet uusitusta tarinasta – joka kieltämättä tuntuu ylimääräiseltä ja lisää elokuvaan Russell Crowen näyttelemän tri. Jekyllin. He päättivät kuitenkin toteuttaa Cruisen vision, Variety kertoo.

Variety uutisoi myös, että elokuva saattoi olla pulassa ilman Cruisenkin panosta. Ei ole täysin varmaa pelastiko Cruise lopulta elokuvan niiltä osin kuin se oli pelastettavissa.

Lähde: Slash Film

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut