Tom Cruisen kauhuleffa rikkoi kassaennätyksen ainakin yhdessä maassa – miten käy muualla maailmassa?

Universalin klassisten hirviöiden yhteisen universumin eli Dark Universen aloitusleffa The Mummy on saanut jo joitain ensi-iltoja maailmalla. Suomessa sen ensi-ilta on perjantaina.

7.6.2017 15:12

Tom Cruisen tähdittämä kauhurymistely avasi ennätyslukemilla Etelä-Koreassa. Tiistainen ensi-ilta pisti katsojiin vauhtia ja leffa tienasi huikeat 6,6 miljoonaa dollaria. Edellinen ennätys oli eteläkorealaisella zombileffa Train to Busanilla, joka tienasi ensimmäisten viiden päivän aikana 34,3 miljoonaa dollaria.

Train to Busan hallitsee edelleenkin yhden päivän ennätystä 9,9 miljoonalla dollarilla.

The Mummyssa nähdään Cruisen lisäksi Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Marwan Kenzari ja Russell Crowe. Alex Kurtzman, joka on myös koko Dark Universen isä, ohjasi elokuvan. Käsikirjoittajina toimivat David Koepp, Christopher McQuarrie ja Dylan Kussman. Kurtzman, Jon Spaihts ja Jenny Lumet ovat myös osallistuneet tarinan tekoon.

Alkuperäinen Muumio nähtiin jo vuonna 1932. Sen pääosassa on legendaarinen Boris Karloff.

Jonkinlainen Muumio-rebootti sai ensi-iltansa vuonna 1999. Sitä tähdittivät Brendan Fraser ja Rachel Weisz. Lippukassoilta se napsi kohtalaiset 570 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Jatko-osa, Muumion paluu sai ensi-iltansa vuonna 2001, joka tienasi 635 miljoonaa dollaria.

Muumio sai vielä kaksi jatko-osaa, joista vuonna 2002 ilmestynyt Skorpionikuningas tienasi enää vain 165 miljoonaa. Vuoden 2008 Muumio: Lohikäärmekeisarin hauta tienasi kuitenkin yllättäen 401 miljoonaa dollaria.

The Mummyn ensi-ilta 9.6. Alla traileri.

Juttuun lisätty alkuperäinen Muumio-elokuva 7.6.2017 klo 20.44.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa