Tom Hanks ei vastaanottaisi enää roolia Oscar-elokuvassaan – yleisö ei hyväksyisi hahmon ”epäaitoutta”

Hanks tuumi, ettei maailma ole enää sellainen kuin ennen.

16.6.2022 04:30

Tom Hanks muistetaan monista hienoista roolisuorituksista, ja Oscarin arvoisen suorituksen Hollywood-tähti teki vuoden 1993 elokuvassa Philadelphia. Hän näytteli leffassa HIV-tartunnan saanutta lakimiestä, joka oli homoseksuaali. Mukana nähtiin myös Denzel Washington.

Hanks sanoi kuitenkin nyt haastattelussa, ettei hän ottaisi enää nykypäivänä roolia vastaan.

– Katsotaanpa, voisiko heteromies tehdä nyt sen mitä minä tein Philadelphiassa? Ei, ja se olisi ihan oikein, Hanks sanoi.

Elokuvassa Hanksin näyttelemä Andrew Beckett salaa aluksi seksuaalisuutensa ja HIV-positiivisuutensa kollegoiltaan, ja myöhemmin hän haastaa työnantajansa oikeuteen irtisanomisestaan. Elokuva oli ensimmäisiä valtavirran leffoja, joissa käsiteltiin AIDS-epidemiaa ja homofobiaa.

Hanksin mielestä hänen roolinsa homomiehenä Philadelphiassa varmisti, ettei aikakauden yleisö pelännyt elokuvaa.

– Philadelphian koko pointti oli, että älä pelkää. Yksi syy siihen, miksi ihmiset eivät pelänneet tuota elokuvaa oli se, että minä näyttelin homomiestä, Hanks jatkoi.

Hanks tuumi kuitenkin, ettei maailma ole enää sellainen kuin ennen, ja että yleisö ”ei hyväksyisi sitä epäaitoutta, että heteromies näyttelisi homoa”. Myös näyttelijä Eddie Redmayne on antanut ymmärtää katuvansa Oscar-rooliaan Tanskalainen tyttö (2017) -elokuvassa transsukupuolisena taiteilijana, ja sanonut sitä virheeksi.

Hanks nähdään myös seuraavaksi hiukan epätavallisemmassa roolissa, sillä hän esittää tiettävästi jonkinasteista pahista elokuvassa Elvis, jossa hänen roolihahmonsa on laulajatähden manageri. Ohjaaja Baz Luhrmann vihjaili aiemmin tänä vuonna, että Hanks näyttää itsestään hyvin erilaisen puolen.

Luhrmann kehui Hanksia ”näyttelijöiden Rolls Royceksi”. Hänen mielestään työskentely Hanksin kanssa on kuin matka, jolla haluaa olla mukana.

Lue myös: Muistatko Breaking Badin terhakan Betsy Brandtin, 49? Tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia