Torstaina tv:ssä: Unohduksiin painunut kotimainen splatter-kauhuelokuva esittelee irtojäseniä ja zombimummon

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1993 valmistunut kotimainen kauhuelokuva Isoäiti helvetistä, joka tunnetaan myös nimellä Kuolema käy kuusi beessä.

Vähälle huomiolle aikoinaan jäänyt groteski kauhukomedia kertoo perintöä kyttäävistä huijareista ja mummosta, joka saatiin hengiltä vain hetkeksi. Pääosissa näyttelevät Miitta Sorvali, Harri Hyttinen ja Inkeri Nylund. Mika J. Ripatin ohjaaman elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Iiro Küttner (Sauna, Palsa).

Kuolema käy kuusi beessä kuuluu kauhuelokuvan splatter-alalajiin ja siinä voidaan Elonet-sivuston mukaan nähdä sekä lajin parodiaa että vaikutteita monista alan klassikoista kuten elokuvista Elävien kuolleiden yö (1968) ja Hohto (1980).

Kuolema käy kuusi beessä ei ilmestyttyään saanut kovin mairittelevia arvosteluja kriitikoilta. Demarin Pertti Lumiraen televisioarvostelussa 1994 elokuva oli ”Filmissä voi hyvällä tahdolla nähdä kehityskelpoisia ideoita, mutta kokonaisuus käy ajanoloon väsyttäväksi irtojäsennäyttelyksi turhan värikkäine sisälmysluetteloineen.”

Helsingin Sanomien Kati Sinisalon mielestä ”perhehelvetissä olisi aineksia monenlaiseen elokuvaan, mutta tehosekoittimessa siitä on tullut splatteria. Parhainta rujossa elokuvassa on zombiemummon arkisennaseva dialogi.”

Isoäiti helvetistä aka Kuolema käy kuusi beessä nähdään YLE Teemalla torstaina 25.09.2014 klo 22.00.

(Episodi/JH)