Tuleeko Mikko Leppilammesta Suomen Wallander? Uusi sarja alkaa

Kahdeksanosainen rikossarja alkaa.

C Moren alkuperäissarja Hautalehto: Kylmä syli on kotimainen kahdeksanosainen rikossarja, jonka pääosassa nähdään Mikko Leppilampi.

Kylmä syli
kertoo nuorten miesten hukkumistapauksista, jotka saavat Leppilammen esittämän rikoskomisario Hautalehdon piinaavan epätietoisuuden valtaan. Sarja perustuu kirjailija Christian Rönnbackan suositun Antti Hautalehto -dekkarisarjan neljänteen osaan.

Rikossarjassa Antti Hautalehto lähtee selvittämään Porvoonjokeen hukkuneiden nuorten miesten tapauksia epätietoisuuden vallassa. Sarjan edetessä ja tiivistyessä luottamus omiin poliisikollegoihin on koetuksella ja salaisuus luo varjon jopa lähimpien ystävien ylle.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Onni Parviainen, Antti Reini, Oona Airola, Iikka Forss, Teijo Eloranta, Marja Salo, Inka Kallén, Konsta Laakso ja Pihla Maalismaa.

Kahdeksanosaisen rikossarjan on käsikirjoittanut Veli-Pekka Hänninen ja ohjannut Petri Kotwica.

”Olen ihan aidosti koko urani haaveillut saavani mahdollisuuden tehdä kantavan roolin nimenomaan johonkin hyvään kirjasarjaan perustuvassa laadukkaassa rikossarjassa. Olen puhunut puolitosissani ’omasta Wallanderista’. Hautalehdon rooli on vilpittömästi unelmieni täyttymys. Erityisesti pidän tarinan, tapahtumapaikkojen ja henkilöhahmojen samaistuttavuudesta ja uskottavuudesta. Pieni paikkakunta ja sen nopeasti tutustuttavat kadut, kujat ja kuppilat, elämänmakuinen poliisilaitosmaailma ja yhden ihmishengen aito arvo takaavat sen, että katsoja pysyy sarjan otteessa aivan kuten lukijatkin kirjan mukana. Itse ajattelen, että vähempi mutta syvempi on enempi. Kylmä syli on juuri sitä”, kertoo pääosaa esittävä Mikko Leppilampi.

”On mahtava nähdä kuinka luomani hahmo ja sankari Antti Hautalehto muuttuu sarjassa lihaksi ja vereksi. Dekkareita kirjoittaessani näen tarinat hyvin voimakkaan visuaalisesti mielessäni ja tiesin niiden potentiaalin myös elokuvana tai televisosarjana.”, sanoo kirjailija Christian Rönnbacka.

Sarjan on tuottanut C Morelle ja MTV:lle tuotantoyhtiö Solar Films tuottajinaan Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin.

“Sarjassa on Suomen kärkipään näyttelijät ja loistava työryhmä. Mitä syntyy näistä aineksista? Se on nähtävissä piakkoin yllättävine juonenkäänteineen ja lämpöä sisältävine ihmissuhteineen. Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän psykologiseen trilleriin, joka on ottanut jo askeleen eteenpäin Nordic Noir -genrestä”, kuvailee tuottaja Rimbo Salomaa.

Hautalehto: Kylmä syli nähdään C More -suoratoistopalvelussa torstaisin 9.12. alkaen. Sarjaa julkaistaan kaksi jaksoa ensimmäisellä viikolla ja sen jälkeen jakso viikossa. Jaksoja on yhteensä kahdeksan.

Hautalehto: Kylmä syli nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla. Katso traileri alta.

YouTube video