Twilight-tähti tykkää David Cronenbergista – yksi elokuva julkaistu, toinen tekeillä

27.5.2012 17:35

Twilight-elokuvista tunnettu Robert Pattinson nähdään ohjaajalegenda David Cronenbergin (A Dangerous Method, Crash) tuoreessa elokuvassa Cosmopolis, joka sai juuri ensi-iltansa Cannesin kilpasarjassa. Yhteistyö ei näillä näkymin jää yhteen elokuvaan.

Pattinson esittää elokuvassa sliipattua multimiljardööriä, joka ajelee Manhattanin kaduilla huipputekniikalla varustetulla loistolimusiinilla, tavoitteenaan päästä hiustenleikkuuseen. Kaduilla liekehtii kuitenkin mielenosoituksia, mikä vaikeuttaa aikeita.

Muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Samantha Morton (John Carter), Juliette Binoche (Englantilainen potilas) sekä Paul Giamatti (Sideways).

Don DeLillon ”kyber-kapitalismi”-romaaniin pohjaavan elokuvan arviot ovat tähän mennessä olleet varsin kaksijakoisia, ja Rotten Tomatoes -sivuston kokoamista arvioista noin puolet ovat olleet positiivisia ja toinen puolisko taas ei. Toiveissa on, että elokuva saapuu Suomeenkin teatterilevitykseen.

Ilmeisesti pääroolinäyttelijää ja ohjaajaa yhteistyö miellytti, sillä Pattinson paljasti ranskalaisen Les InRockuptibles -lehden haastattelussa olevansa tekemässä toista elokuvaa Cronenbergin kanssa. Kuvausten alkamisajasta ei ole vielä tietoa. Sisältöä Cronenberg kuvaili Pattinsonin mukaan ”hyvin oudoksi”. Sellaisetkin häröelokuvat kuin Scanners ja eXistenZ ohjanneelta Cronenbergiltä kommentin täytyy siis tulkita tarkoittavan jotain erityisen lennokasta! Pattinson mainitsikin haastattelussa, että hänen suosikki-Cronenberginsä on joko Scanners tai toinen vastaava kauhuoudokki, Videodrome.

Lähde: NME

Lisää luettavaa