Twilightin susityttö Julia Jones on uskollinen Jacobille

Twilight-elokuvissa susilauman ainoaa tyttöä, Leah Clearwateria esittävä Julia Jones vieraili Helsingissä uuden Twilight-elokuvan, Aamunkoi – osa 1:n aattona. Vuonna 1981 Bostonissa syntynyt kuvankaunis ja mallinakin työskennellyt Jones on ollut mukana Twilight-huumassa kahden elokuvan verran.

Aamunkoi-elokuvan molempien puoliskojen ohjaajaa Bill Condonia Jones kehuu vuolain sanakääntein.

– Kuvasimme Aamunkoita kauniissa Kanadassa, mutta Bill Condonin kanssa työskenteleminen oli kuvausten ehdoton kohokohta. Ohjaajana hän todella luottaa näyttelijöihinsä ja antaa heidän kokeilla uusia asioita. Hänen kanssaan työskentely oli täysin erilaista kuin Eclipsen ohjanneen David Sladen kanssa. David on huomattavasti teknisempi ohjaaja, jolla on hyvin selkeä näkemys siitä, mitä hän haluaa, ja näyttelijänä sitä vain keskittyi antamaan hänelle hänen haluamansa suorituksen. Condon toimi enemmänkin kaikupohjana. Hän antoi meille mahdollisuuden tehdä asiat niin kuin itse koimme hyviksi ja sitten tuli korjaamaan meitä, mikäli tarvetta oli. En ole koskaan työskennellyt ohjaajan kanssa, joka antaa niin paljon pelivaraa kuin Condon. Uskon, että tämä johtuu hänen pitkän uransa mukanaan tuomasta itseluottamuksesta.

Millaista oli olla ainoana tyttönä testosteronia uhkuvassa susilaumassa?

– Kuvausten aikana tuli hetki, jolloin huomasin alkaneeni ajatella kuin pojat. Teimme poikien kanssa töitä kuukauden ajan ja koko sen ajan olimme tiiviisti yhdessä. Se oli lähes pelottavaa, mutta myös hauskaa. He ovat minulle kuin veljiä, samalla aikaa suojelevia ja höpsöjä, ja heillä on vahva kilpailuvietti. Heidän kanssaan oleminen tuntui siltä, että minun ei tarvitse huolehtia mistään, mikä oli mukavaa.

Stephenie Meyerin rakastettua vampyyritarinaa on kritisoitu ääriuskonnollisista aineksistaan. Onko tarinassa mitään, mitä Julia olisi halunnut nähdä toisin?

– Toivon todella, että tarinassa olisi ollut jonkinlainen lopetus myös hahmoni Leahin tarinalle. Tuntuu että hän on ainoa hahmo koko sarjassa, josta kukaan ei tiedä miten hänelle loppujen lopuksi käy. Ei tiedetä onko hän kunnossa, jääkö hän yksin tai tekeekö hän itsemurhan. Mitään ei kerrota! Tämä on oikeastaan ainoa asia, joka minua häiritsee, sillä rakastan Meyeriä ja hänen kirjojaan. Mutta minä todella haluaisin tietää, mitä Leahille tapahtuu. Ehkä minun pitää kysyä sitä Meyeriltä.

Twilight-fanit jakautuvat suurelta osin kahteen tiimiin, Team Edwardiin ja Team Jacobiin. Kumpaan Julia kuuluuu?

– Minun on myönnettävä kuuluvani Team Jacobiin, mutta ymmärrän täysin fanien pakkomielteisen suhtautumisen Edwardiin. Siis täysin.

Twilightit ovat Julia Jonesilta nyt ohi, vaikka viimeistä elokuvaa ei vielä olekaan julkaistu. Aamunkoin kaksi erillistä osaa nimittäin kuvattiin samaan aikaan. Twilightin ulkopuolella Julian voi nähdä ensi vuonna kahdessa eri indietuotannossa. Hän näyttelee veljesten Alex ja Andrew Smithin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa Winter in the Blood sekä Martin Snyderin ohjaamassa komediassa nimeltä Missed Connections.

Päivi Laajalahti