Unohda joulupukki, jouluksi odotetaan dinosauruksia!

Walking with Dinosaurs -elokuva saa Suomen ensi-iltansa juuri ennen joulua, 20. joulukuuta.

3D-animaatioelokuvan juoni kuulostaa perinteiseltä Maa aikojen alussa (1988) ja Leijonakuningas (1994) -elokuvista tutulta sepitteeltä nuoresta vesasta, joka eksyy omasta laumastaan ja joutuu paluumatkalla etsimään rohkeutta olla muutakin kuin vain perheen pienin rääpäle. Mutta liekö tuttuudella väliä, jos sillä verukkeella on saatu näyttäviä dinosauruksia valkokankaille!

Sekä kansainvälinen että kornilla suomidubilla kuorrutettu traileri on ollut jo pitkään saatavilla, mutta nyt animaatiosta on julkaistu myös pari ylimääräistä taustapätkää. IMDb:stä löytyvässä minuuttiviihteessä kerrotaan, miten kasvolihaksiltaan vähäeleiset dinosaurukset saatiin esittämään eri tunnetiloja.

YouTubella on tarjota hieman pidempi pätkä pääosadinon piirtämisestä, jossa selviää muun muassa, että söpöys syntyy pyöreistä linjoista:

Walking with Dinosaursin ohjasivat Barry Cook ja Neil Nightingale, joista jälkimmäinen oli asialla ensimmäistä kertaa. Cook on aiemmin ohjannut animaatioelokuvat Mulan (1998) ja Artturi Joulu – joulupukin poika (2011).

(Episodi/JSV)